Beachvolleybalduo Meppelink/Keizer
NOS Sport

Scheveningen decor voor strijd om laatste olympische beachvolleybaltickets

Scheveningen is als gastheer aangewezen van het olympisch kwalificatietoernooi beachvolleybal, dat van 23 tot en met 26 juni gehouden wordt. Het is de laatste mogelijkheid voor Europese beachvolleyballers zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Het OKT zou vorig jaar plaatsvinden in Eindhoven, maar werd vanwege de coronapandemie afgelast.

Naast het permanente beachstadion op het strand van Scheveningen zal een coronaproof stadion verrijzen. Dat stadion biedt plaats aan vijfhonderd toeschouwers, die in individuele skyboxen de wedstrijden kunnen volgen.

Eén ticket

Op het OKT, waaraan alleen teams mogen deelnemen die zich nog niet geplaatst hebben voor de Spelen van Tokio komende zomer, wordt gestreden om één olympisch ticket.

"Om het OKT te mogen hosten is een unieke kans, waarvoor geen betere plek te bedenken is dan het strand van Scheveningen", liet Peter Sprenger, voorzitter van de Nederlandse volleybalbond Nevobo, in een verklaring weten. "We kijken uit naar een prachtige strijd om tickets voor Tokio."

Vier teams

De Nevobo hoopt opnieuw het maximale aantal van vier beachvolleybalteams af te vaardigen naar de Olympische Spelen, net als in 2016. In Rio de Janeiro werd er één medaille veroverd door de beachvolleyballers. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen grepen het brons, nadat ze in de kwartfinales landgenoten Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hadden uitgeschakeld.

Bij de vrouwen sneuvelden Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel in de groepsfase, Madelein Meppelink en Marleen van Iersel bereikten de achtste finales.

Het nieuwe beachvolleybalseizoen is maandag van start gegaan met een WorldTour-toernooi in Qatar. Brouwer en Meeuwsen blikten voorafgaand aan het toernooi vooruit:

Beachvolleybalseizoen begint na lange pauze weer: 'Mooi meetmoment'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl