Manchester City viert treffer van Kevin De Bruyne

Slordig City nog zes zeges verwijderd van winnen Premier League

Manchester City is bekomen van de tik die stadgenoot United afgelopen weekeinde uitdeelde. Op eigen veld boekte de koploper in de Premier League een riante zege op nummer veertien Southampton: 5-2.

Door de zege is het verschil met nummer twee United weer veertien punten. En daardoor is de ploeg van Josep Guardiola nog zes zeges verwijderd van de derde titel sinds het aantreden van de Spaanse coach in 2016.

Dat er een 5-2 zege uit de bus kwam rollen, daar zag het in het begin niet naar uit. City begon slordig aan het duel, wellicht met de thuisnederlaag tegen United (0-2) nog in het achterhoofd. Het was de eerste misstap van de ploeg na een serie van 21 overwinningen in alle competities.

Stand Premier League

Southampton toonde andermaal dat het geen ploeg is die zich verstopt. Het leverde een boeiend duel op. City kwam dan wel op voorsprong via Kevin De Bruyne na een kwartier, maar tien minuten later was de stand alweer gelijk. James Ward-Prowse benutte een strafschop. De Saints konden goed mee voor rust, al nam City vlak voor de thee wel weer afstand: 3-1.

De koploper had ook een strafschop moeten krijgen, maar Phil Foden trachtte (vergeefs) door te spelen na een tackle en werd zo bestraft voor zijn goede wil. Na de rust maakten Riyad Mahrez en Kevin De Bruyne hun tweede treffer van de avond. Foden verzorgde beide assists. Tussendoor deed Che Adams nog wat terug.