Oleksandr Zintsjenko van City treurt, terwijl United de tweede goal viert

United beëindigt zegereeks koploper City, vrije val Liverpool houdt aan

In de Premier League is een einde gekomen aan de indrukwekkende zegereeks van Manchester City. De koploper, die zijn vorige 21 duels (alle competities) won, boog thuis voor stadgenoot en nummer twee van de competitie United: 0-2.

Nadat Anthony Martial was gevloerd door Gabriel Jesus lag de bal na nog geen minuut al op de stip en schoot Bruno Fernandes namens United raak. City werd sterker in het verloop van de eerste helft op en kreeg kansen, maar verzilverde die niet.

Bruno Fernandes schiet de 1-0 binnen vanaf de strafschopstip

Na rust begon City voortvarend (Rodri raakte de kruising), maar al snel maakte Luke Shaw met een bekeken schuiver de 0-2. De thuisclub voerde de druk nog flink op, maar United hield stand en Martial was twee keer dicht bij de 0-3. Door de zege verkleinde United het gat met City op de ranglijst tot elf punten.

Zesde thuisnederlaag op rij voor Liverpool

Liverpool is volledig de weg kwijt in de Premier League. De regerend kampioen verloor zondag voor de zesde keer op rij op het eigen Anfield. Nummer achttien Fulham ging er met een 1-0 overwinning vandoor. Tot januari van dit jaar was Liverpool bijna vier jaar ongeslagen in eigen huis.

Mario Lemina viert de 1-0 bij Liverpool

Met Georginio Wijnaldum in de basis slaagde Liverpool er tegen Fulham, waar Kenney Tete de hele wedstrijd speelde, niet in de kansen te benutten. Aan de andere kant sloeg Mario Lemina op slag van rust genadeloos toe. De Gabonees troefde Mohamed Salah af en schoot de bal laag in de hoek.

In de tweede helft was Liverpool dicht bij de gelijkmaker met een inzet van Diogo Jota en een kopbal van Sadio Mané, die in het veld was gekomen voor Wijnaldum. De zesde nederlaag in zeven competitiewedstrijden en de zesde opeenvolgende thuisnederlaag kon echter niet meer worden voorkomen.

Mario Lemina maakt de 1-0, met Mo Salah in zijn rug

Op 21 januari van dit jaar maakte Burnley met een 1-0 zege op Anfield een einde aan een reeks van 68 thuiswedstrijden van Liverpool zonder nederlaag. Nadien ging het van kwaad tot erger met thuisnederlagen tegen Brighton, Manchester City, Everton, Chelsea en nu Fulham.

De vijfde thuisnederlaag op rij woensdag tegen Chelsea (0-1) was al een negatief clubrecord. De ploeg van coach Jürgen Klopp staat nu achtste in de Premier League.

Bale en Kane leidden Spurs naar zege

Tottenham Hotspur klom naar de zesde plaats met een 4-1 zege op Crystal Palace. Gareth Bale en Harry Kane scoorden beiden twee keer.

Steven Bergwijn bleef op de bank bij Tottenham, bij Crystal Palace speelde Patrick van Aanholt de hele wedstrijd.