Roberto Firmino baalt van de nederlaag van Liverpool tegen Chelsea

Liverpool voor het eerst in historie vijf keer op rij onderuit op eigen veld

Liverpool heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis vijf thuisduels op rij verloren. Na Burnley, Brighton, Manchester City en Everton was ook Chelsea op Anfield te sterk voor de kampioen.

Dankzij een doelpunt van oud-Vitesse-speler Mason Mount klom Chelsea naar de vierde plek op de ranglijst. Liverpool, eind december nog koploper in Engeland, zakte naar de zevende plek.

Na vier nederlagen op rij in de Premier League had Liverpool afgelopen zondag, uit bij Leicester, eindelijk weer eens weten te winnen, maar tegen Chelsea kwam de ploeg van Jürgen Klopp er nauwelijks aan te pas. Timo Werner kreeg in de eerste 25 minuten drie kansen en wist pas bij de derde mogelijkheid het net te vinden, maar het doelpunt werd na interventie van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel.

Een paar minuten voor rust schoot Mount Chelsea alsnog op voorsprong. Mount trok naar binnen een krulde de bal in de verre hoek achter doelman Becker.

Mason Mount

Vlak na rust smeekte Liverpool om een strafschop, maar volgens de arbitrage had N'Golo Kanté geen hands gemaakt. Andrew Robertson voorkwam op de lijn de 0-2 van Hakim Ziyech, die net als afgelopen weekeinde weer in de basis stond bij Chelsea.

Ondanks het toptrio Mo Salah, Roberto Firmino en Saio Mané voorin kwam Liverpool pas vijf minuten voor tijd tot het eerste schot op doel, waardoor Chelsea voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen blijft in Engeland.

De stand aan kop in de Premier League

Everton won eerder op de avond met 1-0 bij West Bromwich Albion en stond daardoor een paar uur op de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Door de zege van Chelsea is Everton nu vijfde.

Tottenham Hotspur boekte een 1-0 zege bij stadgenoot Fulham en staat achtste met één punt minder dan Liverpool.

Topper tussen City en United

Zondag komt koploper Manchester City in actie in de stadsderby tegen Manchester United. City heeft een voorsprong van veertien punten op zijn rivaal.