Reuters
NOS Nieuws

Comedyserie Frasier keert terug op Amerikaanse televisie

De Amerikaanse zender CBS gaat een vervolg maken op Frasier, de succesvolle televisieserie over de avonturen van de snobistische psychiater Frasier Crane met z'n eigen radioshow. Wederom speelt acteur Kelsey Grammer de titelrol.

Frasier is een van de bekendste Amerikaanse komische programma's aller tijden en werd eerder uitgezonden tussen 1993 en 2004. De comedy won een recordaantal van 37 Emmy Awards en was ook in Nederland te zien.

Hoofdrolspeler Grammer zegt in een persverklaring enorm uit te kijken naar "een nieuw hoofdstuk" in het leven van zijn personage. Frasier startte in 1993 als spin-off van barserie Cheers.

Cast nog onbekend

De nieuwe serie wordt uitgezonden op Paramount+, de Amerikaanse betaalzender van CBS. Volgens de Amerikaanse zender vroegen fans al jaren om de terugkeer van de hitserie.

Wanneer de eerste uitzending gepland staat is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk wie van de oorspronkelijk cast terugkeert. De acteur die Frasiers vader speelt, John Mahoney, is al overleden.

De laatste jaren krijgen meer Amerikaanse series uit de jaren 90 een vervolg. Zo kregen sitcoms Will & Grace en Roseanne in 2017 en 2018 al nieuwe seizoenen. Ook Sex and the City keert dit jaar terug, zo werd in januari bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl