Michel Vlap juicht na zijn eerste doelpunt voor Arminia Bielefeld

Debutant Vlap houdt met Bielefeld koploper Bayern München op gelijkspel

Het contrast kon bijna niet groter. Vier dagen geleden werd Bayern München bij een temperatuur van 25 graden in Qatar gekroond tot winnaar van het WK voor clubteams. Maandagavond ontsnapte de ploeg op een besneeuwd veld in München aan een nederlaag in de Bundesliga tegen laagvlieger Arminia Bielefeld: 3-3.

Bij de bezoekers was een hoofdrol weggelegd voor Michel Vlap. De 23-jarige Friese middenvelder, die sinds kort wordt gehuurd van Anderlecht, nam in zijn eerste optreden voor Bielefeld zowel een doelpunt als een assist voor zijn rekening.

Razendsnel raak

Voor zijn treffer had Vlap in München slechts negen minuten nodig. Hij werd aangespeeld op de rand van het strafschopgebied, nam de bal uitstekend mee en verschalkte Bayern-doelman Manuel Neuer met een geplaatst schot.

Omdat het intussen steeds harder was gaan sneeuwen, werd het spel kort na de openingstreffer even stilgelegd om een gekleurde bal tevoorschijn te halen en de lijnen van het veld weer zichtbaar te maken.

Een korte onderbreking in München, waar de lijnen van het veld sneeuwvrij gemaakt moesten worden

Bielefeld leek het best met de winterse omstandigheden om te kunnen gaan. Nog voor rust kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. Een corner van Vlap belandde op het hoofd van Amos Pieper, die knap raak kopte.

Spectaculaire tweede helft

Kort na de pauze, waarin het veld weer geheel sneeuwvrij was gemaakt, deed Bayern iets terug. David Alaba vond topscorer Robert Lewandowski, die met een fraaie volley voor de aansluitingstreffer zorgde.

Maar Bielefeld, dat strijdt tegen degradatie, was niet onder de indruk. Amper een minuut na de goal van Lewandowski werd de marge van twee goals hersteld door Christian Gebauer.

De stand in de Bundesliga

Toch stelde Bayern in het vervolg van de tweede helft enigszins orde op zaken. Corentin Tolisso en Alphonso Davies brachten de stand in evenwicht, waarna Bielefeld nog een doelpunt vanwege vermeend buitenspel zag worden afgekeurd.

Bayern heeft marge

Ondanks het puntenverlies gaat Bayern in de Bundesliga nog altijd ruimschoots aan kop. De ploeg heeft een voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger RB Leipzig. Bielefeld blijft zestiende, een klassering die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent.

Vlap, die na ruim een uur werd gewisseld, hield aan zijn debuut voor Bielefeld behalve het behaalde punt overigens nog een gedenkwaardig souvenir over. Direct na het laatste fluitsignaal legde hij, nadat hij er vriendelijk om had gevraagd, beslag op het shirt van superspits Lewandowski.