Peter Bosz langs de lijn bij Leverkusen

Bosz' Leverkusen verspeelt in slotminuten 2-0 voorsprong tegen Mainz

Tot de 88ste minuut leek Bayer Leverkusen op weg naar een overwinning op FSV Mainz, maar de ploeg van trainer Peter Bosz zag in de slotminuten een 2-0 voorsprong in rook opgaan. Het duel eindigde in 2-2. Ook Borussia Dortmund leed duur puntenverlies. Tegen Hoffenheim kwam Dortmund niet verder dan 2-2.

Leverkusen is het jaar 2021 bijzonder tegenvallend begonnen. In de maand januari werd er vier keer een competitieduel verloren, één keer sleepte Leverkusen een gelijkspel uit het vuur en slechts één keer kwam de ploeg van Bosz als winnaar van het veld.

Het dieptepunt kwam begin februari, toen Leverkusen zich in de derde ronde van de DFB Pokal blameerde door tegen Rot-Weiss Essen, dat op het vierde niveau actief is, na verlenging met 2-1 te verliezen. Leverkusen leek de stijgende lijn weer te pakken te hebben, na een 5-2 overwinning op Stuttgart vorige week, maar tegen Mainz verspeelde het opnieuw dure punten.

Snelle voorsprong

De thuisploeg was al snel trefzeker tegen Mainz. Moussa Diaby glipte langs de verdediging en bracht Lucas Alario in stelling. De Argentijnse spits tikte de bal feilloos langs doelman Robin Zentner. Patrik Schick leek het duel vijf minuten voor tijd te beslissen, maar de nummer zeventien van de Bundesliga gaf zich nog niet gewonnen.

Leverkusen viert het doelpunt van Alario

Robert Glatzel maakte in de 89ste minuut de aansluitingstreffer en Kevin Stöger maakte het feest voor de bezoekers compleet door in blessuretijd ook nog de gelijkmaker binnen te schieten.

Ook Dortmund speelt gelijk

Borussia Dortmund speelde een moeizame wedstrijd tegen Hoffenheim. Jadon Sancho zette de nummer zes van de Bundesliga op voorsprong, maar enkele minuten later maakte Munas Dabbur alweer gelijk.

Vlak na rust kwamen de bezoekers op voorsprong, dankzij Ihlas Bebou. Erling Haaland redde in de slotfase een punt voor Dortmund.