Bayern München zet met winnen WK clubteams kroon op topseizoen

Bayern München heeft ten koste van het Mexicaanse Tigres het WK voor clubteams op zijn naam geschreven. Een doelpunt van Benjamin Pavard was in Qatar voldoende voor de zege: 1-0.

Na 1976, 2001 en 2013 is het de vierde keer dat de Duitse grootmacht beslag heeft gelegd op de wereldbeker. Bovendien is het de zesde prijs van het seizoen, na de landstitel, nationale beker, twee Supercups en de Champions League. Alleen FC Barcelona slaagde daar eerder in.

Gemakkelijk ging het niet tegen het taaie Tigres, dat in de halve finales nog verrassend het Braziliaanse Palmeiras had uitgeschakeld. Bayern hield Al-Ahly uit de eindstrijd.

In de eerste helft werd een treffer van Joshua Kimmich, een schot van afstand, na beraad met de VAR afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Robert Lewandowski. Even later pareerde Tigres-doelman Nahuel Guzmán een knal van Kingsley Coman.

Benjamin Pavard (midden) gaat uit zijn dak na de 1-0

Bayern, zonder onder anderen Thomas Müller (coronabesmetting) en Jérôme Boateng (privé-omstandigheden), had ook na rust veelvuldig balbezit en maakte het meeste aanspraak op een goal.

Die kwam er uiteindelijk na een uur spelen. De 1-0 van Benjamin Pavard werd aanvankelijk geannuleerd wegens buitenspel van Lewandowski, maar de VAR oordeelde anders.

In het vervolg van de wedstrijd kwam de voorsprong nauwelijks meer in gevaar. Bayern-coach Hansi Flick durfde het zelfs aan om een kwartier voor tijd Lewandowski, Coman en Serge Gnabry te wisselen. De ingevallen Douglas Costa en Kimmich lieten kansen op de 2-0 liggen.

Brons Al-Ahly

In de strijd om de derde plek trok Al-Ahly aan het langste einde door Palmeiras te verslaan. De Egyptenaren namen na een 0-0 eindstand na 120 minuten de strafschoppen beter (3-2).