Nourdin el Ouali met de petitie bij de Ridderzaal ANP

Bijna 125.000 mensen hebben een petitie tegen het beledigen van de profeet Mohammed ondertekend. De politieke partij Nida heeft het verzoekschrift vanmiddag symbolisch op de deur van de Ridderzaal bevestigd, naar eigen zeggen omdat Tweede Kamerleden de petitie niet in ontvangst wilden nemen.

Zingend kwamen tientallen aanhangers van de partij vanmiddag naar het Binnenhof om hun boodschap over te brengen. Lijsttrekker Nourdin El Ouali vindt dat de ondertekenaars genegeerd worden door de politiek. "Deze stem wordt niet gezien en begrepen in de Tweede Kamer. Geen Kamerlid heeft de petitie getekend. Wat een minachting van meer dan 125.000 staatsburgers."

Demonstratie tegen beledigen Mohammed

De petitie is een oproep om het beledigen van de profeet Mohammed strafbaar te stellen. In november vorig jaar was er scherpe kritiek in de Tweede Kamer op de petitie, die kort na de jihadistische moord op de Franse leraar Samuel Paty werd opgesteld. Dat vonden verschillende Kamerleden smakeloos. Paty werd vermoord omdat hij een Mohammedcartoon had getoond in het klaslokaal.

De op de islam geïnspireerde partij Nida hoopt bij de verkiezingen op 17 maart in de Tweede Kamer te komen. De partij zit nu in de gemeenteraden van Rotterdam, Den Haag en Almere.

STER reclame