Debat tussen Azarkan (Denk) en Wilders (PVV)
NOS NieuwsAangepast

Azarkan botst keihard met Kamer over petitie belediging profeet

Fractieleider Azarkan van Denk is in de Tweede Kamer keihard aangevallen omdat hij het opnam voor een petitie waarin wordt opgeroepen om het beledigen van de profeet Mohammed strafbaar te stellen. De petitie werd twee dagen na de moord op de Franse leraar Paty opgesteld en 120.000 keer ondertekend.

Azarkan zei het vreemd te vinden dat de Tweede Kamer deze petitie veroordeelt. Hij veroordeelde de timing, maar de ondertekenaars volgden de democratische regels en je moet overal over kunnen praten, stelde hij. "Dat heb ik liever dan dat je hier buiten het Tweede Kamergebouw wordt aangevallen omdat je een andere mening hebt."

'Asociale actie'

Verschillende Kamerleden reageerden furieus. "Ik ben witheet". zei CDA-Kamerlid Van Toorenburg. Zij zei dat Azarkan de vermoorde onschuld speelt. Zij noemde het "ziek" om twee dagen na de moord een oproep te doen om de reden voor die moord goed te praten. "Dit is een nieuw mes in de rug van die leraar."

Hieronder de harde aanvaring tussen Azarkan en Van Toorenburg:

Azarkan onder vuur vanwege petitie

ChristenUnie-leider Segers sloot zich daarbij aan: "Weet u wat u daarmee zegt? Die moordenaar had een punt." VVD-Kamerlid Yesilgöz zei dat de timing meer dan ongelukkig was. "De timing is heel bewust. Daar is heel goed over nagedacht. U doet alsof het hier over vrijheid van meningsuiting gaat, maar dit is een asociale actie."

Azarkan benadrukte: "Ik heb die petitie niet geschreven, ik heb hem niet ondertekend, verdikkeme." Hij zei alleen te willen verdedigen dat mensen het recht hebben om een petitie op te stellen, waar die ook over gaat, en dat daar dan vervolgens over gepraat kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl