1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Vitesse bereikt halve finales KNVB-beker, maar kan pas in blessuretijd juichen

Vitesse heeft zich met een moeizame 1-0 zege bij eerstedivisieclub Excelsior geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. Loïs Openda maakte ver in blessuretijd de goal van de nummer drie van de eredivisie.

Het is de zevende keer dat Vitesse bij de laatste vier van de KNVB-beker zit. In 2017 wonnen de Arnhemmers de 'zilveren dennenappel', zoals de trofee ook wel genoemd wordt.

Charge op de enkels van Tannane

Excelsior gaf Vitesse goed tegenstand, al ontsnapte het na veertig seconden wel aan een rode kaart voor Brandon Ormonde-Ottewill na een charge op de enkels van Oussama Tannane. De VAR keek er wel naar, maar vond de overtreding niet rijp voor een kaart.

Pro Shots
Lois Openda loopt juichend weg na zijn goal tegen Excelsior

Vitesse kreeg de beste kansen. Armando Broja raakte voor rust de paal en Openda na rust.

Bazoer is ook zichzelf te snel af

Broja leek het duel te beslissen, maar eerst werd een goal afgekeurd omdat de bal niet helemaal stil lag bij de snel genomen vrije trap van Riechedly Bazoer en even later leek een kopbal van Broja de lijn net niet helemaal te zijn gepasseerd.

Pro Shots
De kopbal van Broja gaat niet over de doellijn, of toch wel?

In blessuretijd schoot Openda wel raak: uit een lage voorzet van Maximillian Wittek rondde de Belg af met met een ogenschijnlijk zacht maar goed geplaatst rollertje.

Bazoer blij met zege, vol onbegrip over afgekeurde goal

Bazoer was blij met de overwinning. "Zeker als je kijkt naar onze situatie, we hebben de laatste drie wedstrijden niet goed gepresteerd. Ook nu hadden we het in de eerste helft moeilijk, chapeau daarom voor Excelsior. Maar deze overwinning is goed voor het vertrouwen."

  • Bazoer is blij met bekerwinst, maar vol onbegrip over afgekeurde goal
  • Dijkhuizen ondanks nederlaag trots: 'Als ie zo laat valt, kan je ook niks meer'

Minder gelukkig was Bazoer met de afgekeurde goal omdat de bal niet stil lag. "Hij rolde echt minimaal door. Weet je hoe vaak dat gebeurt in een wedstrijd? Ongelooflijk dat de scheidsrechter hem afkeurt. Zijn uitleg was: maar hier komt een goal uit. Tja, ik weet niet wat ik daarmee moet. Ik vond het apart."

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen was ondanks de nederlaag trots op zijn ploeg. "We hadden het heel moeilijk in de laatste vijf minuten, maar als de goal zo laat valt, kan je ook niks meer. Dat is heel zuur."

Het geluk was wel aan de zijde van Excelsior, gaf Dijkhuizen toe. "Twee keer op de paal, een VAR'etje, we zeiden al op de bank: het kan niet anders dan wij straks nog een goal maken." Dat gebeurde, helaas voor de Kralingers, echter niet.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl