1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Bekervoetbal bij -10 graden: 'Zelfs in IJsland niet gewend in sneeuw te spelen'

Excelsior-spits Ómarsson ziet kansen in koud bekerduel met Vitesse

De kwartfinales van de KNVB-beker zullen deze week gespeeld worden onder winterse omstandigheden. Het kan zomaar -10 graden zijn als Excelsior het vanavond in Rotterdam opneemt tegen Vitesse.

Voor aanvaller Elías Már Ómarsson, geboren en getogen in IJsland, zijn dat normale temperaturen. "Maar ook voor mij is het koud, IJslanders zijn ook mensen."

Voordat de wedstrijd om 20.00 uur kan beginnen, moet het veld in het Van Donge & De Roo Stadion eerst nog worden ontdaan van een dikke laag sneeuw. "Zelfs in IJsland zijn we niet gewend om in de sneeuw te spelen, we hebben indoorvelden."

Alles is mogelijk

Excelsior bezet de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, Vitesse staat derde in de eredivisie. Een groot niveauverschil, maar volgens Ómarsson is niks onmogelijk. "In voetbal is alles mogelijk", aldus de nummer twee van de topscorerslijst van de eerste divisie. "We doen het niet zo goed in de competitie, maar in de beker zijn we er nog."

Ook Vitesse kent een mindere fase in de competitie. De laatste drie wedstrijden werd er niet meer gewonnen. De Arnhemmers verloren van VVV-Venlo en sc Heerenveen en speelden gelijk tegen RKC. "Maar we moeten ons niet focussen op wat er bij hen is misgegaan de laatste weken. Het bekertoernooi is een ander soort competitie."

Orange Pictures
Excelsior-speler Elías Már Omarsson

Volgens de 26-jarige aanvaller is Excelsior, dat één keer in de historie de bekerfinale haalde (in 1930), echter wel de underdog in de kwartfinale tegen Vitesse. "Iedereen is natuurlijk ontzettend blij dat we al zo ver zijn gekomen. Excelsior is een kleine club, maar we gaan elke wedstrijd in om te winnen."

Op weg naar de laatste acht schakelden de Rotterdammers achtereenvolgens Helmond Sport, PEC Zwolle en MVV uit. Tegen de club uit Maastricht moesten er wel strafschoppen aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Vitesse stroomde een ronde later in en versloeg Willem II en ADO Den Haag op weg naar de kwartfinales.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl