Luis Suárez baalt na de late gelijkmaker van Celta de Vigo
NOS Voetbal

Suárez blijft scoren, toch lijdt Atlético puntenverlies

Atlético Madrid heeft iets van zijn comfortabele voorsprong op concurrenten FC Barcelona en Real Madrid moeten prijsgeven. De koploper in La Liga bleef in eigen huis steken op een 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo.

Atlético heeft nu acht punten voorsprong op zijn twee voornaamste concurrenten, met een wedstrijd minder gespeeld.

Celta opende de score na een klein kwartier via Santi Mina, die de bal vallend achter keeper Jan Oblak kopte.

Nummer vijftien en zestien voor Suárez

Luis Suárez, in de eerste helft zo goed als onzichtbaar, gleed op slag van rust de gelijkmaker binnen op aangeven van Marcos Llorente. Het was zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.

Luis Suárez was, niet voor het eerst dit seizoen, de grote man bij Atlético Madrid

En zijn zestiende treffer, een intikker, volgde kort na rust na een voorzet van Renan Loni.

Middenmoter Celta ging dapper op zoek naar een punt en kreeg in de negentigste minuut loon naar werken. Invaller Augusto Solari vond met zijn voorzet een andere invaller, Facundo Ferreyra, en die scoorde van dichtbij.

Britse variant bij Atlético?

Vlak voor het duel met Celta de Vigo meldde Atlético dat er opnieuw twee spelers positief hebben getest op het coronavirus. Het gaat om de middenvelders Thomas Lemar en Hector Herrera.

Eind januari bleken Mario Hermoso en Yannick Carrasco al positief, vorige week kwamen daar João Félix en Moussa Dembélé bij. Carrasco zat tegen Celta wel weer op de bank.

Bij Atlético wordt door de nieuwe reeks besmettingen gevreesd dat de besmettelijke Britse variant van het coronavirus heeft toegeslagen binnen de selectie.

De club is sowieso al zwaar getroffen door covid-19: sinds de uitbraak van het virus, een jaar geleden, zijn al vijftien besmettingen geconstateerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl