Raphaël Varrane loopt juichend weg na zijn tweede goal

Zwak Real Madrid ontsnapt bij hekkensluiter Huesca

In Spanje heeft een onthutsend zwak Real Madrid een uiterst moeizame 2-1 zege geboekt bij hekkensluiter Huesca.

Na een sterk begin van Huesca (drie doelpogingen in de eerste vier minuten) was Real de baas. De ploeg miste echter felheid en scherpte en kreeg voor rust één kans: Karim Benzema stuitte op doelman Alvaro Fernández.

Huesca begon ook goed aan de tweede helft, met een hakje van Mikel Rico op de lat, een pegel van Javi Galán voor de 1-0 voorsprong en een volley van Rafa Mir op de lat.

Na een vrije trap van Benzema, eveneens op de lat, kopte Raphaël Varane in de rebound raak. Benzema miste daarna drie grote kansen en aan de overkant was Mir twee keer dicht bij de 2-1. Varane, weer uit de rebound, redde Real uiteindelijk zes minuten voor tijd.

Sevilla verslaat ook Getafe en klimt naar derde plaats

Sevilla blijft maar winnen. Met Karim Rekik als invaller en Luuk de Jong de hele wedstrijd op de bank was de ploeg van trainer Julen Lopetegui met 3-0 te sterk voor Getafe in La Liga. Sevilla heeft nu al zeven wedstrijden op rij gewonnen (beker en competitie).

Tegen het stugge Gefafe sloeg Sevilla toe toen Dakonam Djene van Getafe een rode kaart had gekregen. Munir El Haddadi, Alejandro Gómez en Youssef En-Nesyri scoorden. Sevilla steeg naar de derde plaats. FC Barcelona kan Sevilla zondag weer voorbij bij winst bij Real Betis.