Francisco Trincão schiet de 2-3 op prachtige wijze binnen

Invallers Messi en Trincão bezorgen FC Barcelona knappe zege op Betis

Barcelona heeft in de competitie zijn zesde zege op rij geboekt. De ploeg van coach Ronald Koeman won in Sevilla bij Betis: 3-2. Weer werd duidelijk dat Barcelona wel heel afhankelijk is van Lionel Messi.

Koeman had Messi en Frenkie de Jong uit de basis gelaten om ze rust te geven, maar De Jong kon al na twaalf minuten invallen nadat Ronald Araújo geblesseerd van het veld was vertrokken. De Jong ging in de verdediging spelen.

Betis kreeg halverwege de eerste helft een goede kans om als eerste scoren, maar Juanmi kopte net naast. Even later verprutste Clément Lenglet aan de andere kant een enorme kans door van dichtbij ruim naast te koppen.

Na bijna veertig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via een snelle uitbraak. Emerson kreeg de bal mee en zette voor op Borja Iglesias, die door de benen van doelman Marc-André ter Stegen raak schoot.

Messi maakt het verschil

Zo kwam Barcelona voor de vierde wedstrijd op rij op achterstand en voelde Koeman zich gedwongen om na een klein uur spelen Messi in te brengen. Ook aanvaller Francisco Trincão werd ingebracht.

Ronald Koeman overlegt met Lionel Messi

Amper drie minuten na zijn entree vond Messi met een geplaatst schot het doel: 1-1.

Niet veel later leidde Messi ook de 1-2 in, een eigen doelpunt van Víctor Ruiz. Jordi Alba kreeg de bal mee van Messi en zette voor op Antoine Griezmann, die de bal via zijn hak tegen de aanstormende Ruiz aanwerkte.

De ongelukkige verdediger kon een paar minuten later echter alweer lachen, toen hij uit een vrije trap de gelijkmaker binnenkopte.

Mooie 2-3

Toch pakte Barcelona opnieuw na een achterstand drie punten, met dank aan weer een invaller. Trincão krulde de bal prachtig vanaf de rand zestien via de lat in het doel. Er waren nog drie minuten te spelen.

Door de overwinning klimt Barcelona naar de tweede plaats. Het verschil met koploper Atlético Madrid, dat maandagavond Celta de Vigo treft en daarna nog een wedstrijd tegoed heeft, bedraagt zeven punten.