De geplunderde Primera in Den Bosch
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Aanhoudingen voor plunderen Primera en Jumbo bij Brabantse avondklokrellen

De politie heeft vanochtend twee mannen opgepakt voor het plunderen van winkels tijdens de avondklokrellen van twee weken geleden.

Een 19-jarige verdachte uit Boxtel zou de Primera in het centrum van Den Bosch hebben vernield. Een 35-jarige man uit Weert wordt verdacht van het stelen van de kassalade van de Jumbo-supermarkt in Eindhoven.

Landelijke ophef

Bij de avondklokrellen in Den Bosch van 25 januari werden meerdere winkels vernield, waaronder de Primera. Beelden van de hevig geëmotioneerde winkeleigenaar Maaike Neuféglise raakten bij veel mensen een gevoelige snaar. De schade liep volgens haar in de tonnen. Een crowdfundingsactie voor de Bossche ondernemer leverde al snel meer dan 100.000 euro op.

Neuféglise was in tranen toen ze haar winkel in puin aantrof:

Eigenaar vernielde kiosk in tranen: 'Dit is zó verdrietig'

De verdachte uit Boxtel werd eerder al aangehouden en beboet voor het overtreden van de avondklok. Na het bestuderen van camerabeelden bleek dat hij meer op zijn kerfstok heeft, schrijft Omroep Brabant. De 19-jarige man wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Eerder werd al een 19-jarige verdachte uit Den Bosch aangehouden voor het plunderen van de Primera-winkel. Hij zit nog in voorarrest.

Auto's in beslag genomen

De 35-jarige verdachte die vastzit voor het stelen van de kassalade van de Jumbo-supermarkt op het station van Eindhoven, zou ook de ME hebben uitgedaagd. Bij de uit de hand gelopen demonstratie op het 18 Septemberplein beledigde hij agenten en gooide hij met stenen naar ze.

De man werd volgens Omroep Brabant aangehouden nadat hij door verschillende agenten was herkend. Van beide verdachten zijn persoonlijke bezittingen in beslag genomen, waaronder auto's. De opbrengst wordt mogelijk gebruikt om slachtoffers van de rellen te compenseren.

Advertentie via Ster.nl