Bekijk de samenvatting van PSV - FC Twente

PSV heeft zijn vierde zege van 2021 op zak. Na teleurstellende optredens tegen Ajax, AZ en Feyenoord bleken de Eindhovenaren enkele maten te groot voor FC Twente, de nummer 7 van de eredivisie: 3-0.

FC Twente was niet zonder snode plannen naar Noord-Brabant afgereisd. Bovendien wilde Luciano Narsingh een punt maken tegen zijn voormalige werkgever. Met een flitsende beweging op de rechterflank gaf hij in de twintigste minuut PSV-verdedigers Philipp Max en Olivier Boscagli het nakijken, om vervolgens het zestienmetergebied binnen te dringen, waar hij nog meer bewegingen terugvond die hij ooit in Eindhoven had achtergelaten.

Maar nadat hij zich in een goede scoringspositie had gemanoeuvreerd, bleek zijn afronding niet van het niveau dat hij ooit had: het schot ging hoog over.

Het was niet het laatste wapenfeit van Twente in de eerste helft; zo ging een schot van Queensy Menig rakelings over. Maar het was toch de thuisploeg die als eerste scoorde. Donyell Malen was na een half uur alert toen Twente-doelman Joël Drommel de voorzet van Eran Zahavi niet goed wegwerkte.

Ihattaren en Malen vieren de 1-0 ANP

Niet veel later schonk Denzel Dumfries een perfecte kans aan Zahavi, die deze met een tikje buitenkant voet dankbaar aanvaardde (2-0) en zo ging PSV toch met een comfortabele voorsprong de rust in.

Na de hervatting gooide de ploeg van Roger Schmidt het duel snel op slot. Malen maakte met een fraaie actie en dito schot in de verre hoek zijn tweede van de middag: 3-0. Luka Ilic onderscheidde zich nog aan Twente-zijde met een koppende beweging richting een tegenstander; hij kon het veld ruimen.

Vier punten

Na de zeperd van PSV in de topwedstrijd bij Feyenoord (3-1), was de overwinning op Twente bijzonder welkom. Het bracht de Eindhovenaren bovendien weer op een hoopgevende marge (vier punten) van koploper Ajax, dat zijn duel van zondag afgelast zag worden door de KNVB wegens de winterse omstandigheden.

.

STER reclame