ProShots
NOS Voetbal

KNVB schrapt alle wedstrijden voor zondag

Vanwege de aangekondigde extreme winterse weersomstandigheden heeft de KNVB uit voorzorg alle wedstrijden van zondag geschrapt.

Voor de eredivisieduels Ajax-FC Utrecht, FC Groningen-Feyenoord, Willem II-ADO Den Haag en VVV-Sparta wordt naar een andere datum gezocht. In de eerste divisie zijn Helmond Sport-Almere City FC en Telstar-NAC Breda geschrapt.

De nieuwe speeldata zullen later bekend worden gemaakt. De KNVB hoopt dat de wedstrijden "op korte termijn" kunnen worden ingehaald.

Eerder al werd besloten de avondduels op zaterdag naar voren te halen. FC Emmen-AZ en PEC Zwolle-RKC Waalwijk worden vanmiddag om 14.00 gespeeld, om het te verwachten noodweer voor te zijn. De wedstrijd sc Heerenveen-Vitesse is vervroegd van 21.00 uur naar 16.30 uur. PSV-FC Twente blijft zoals gepland op 16.30 uur staan.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat pleitte vrijdag al voor een afgelasting:

Advocaat pleit voor afgelastingen: 'Zo moeilijk is die keuze toch niet?'

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, gaf in Langs de Lijn een toelichting op de afgelastingen: "Als het KNMI code rood afgeeft, dan wordt er niet gevoetbald", zei hij stellig.

Volgens Bluyssen is het in de afweging om wel of niet te voetballen belangrijk dat er wordt gedacht aan de veiligheid van alle mensen die betrokken zijn bij een evenement. Daarom is besloten om ook Ajax-FC Utrecht (terwijl de thuishaven van de Amsterdammers over een dak boven het veld beschikt) op een later moment te spelen.

"Er zit een enorme organisatie rondom deze wedstrijden. Uiteindelijk was het te laat om die wedstrijden van zondag even naar zaterdag te verplaatsen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl