Luciano Narsingh wordt door FC Twente gehuurd van Feyenoord Pro Shots

Luciano Narsingh, sinds kort op huurbasis actief voor FC Twente, keert zaterdag terug in het stadion waar hij zijn mooiste voetbalherinneringen heeft liggen. Met Twente gaat hij op bezoek bij PSV, waar de rechtsbuiten een aandeel had in twee landstitels en waar hij mooie Champions League-avonden beleefde.

Narsingh, 30 jaar inmiddels: "Als ik nu terugkijk, denk ik: ik had er meer van moeten genieten."

Vijf jaar lang stond Narsingh in Eindhoven onder contract. Hij maakte er alles mee, hoogte- en dieptepunten. Een jaar lang stond hij buitenspel door een kruisbandblessure. Daar staat tegenover dat hij PSV eigenhandig de zege bezorgde in de Champions League-wedstrijd tegen het Manchester United van Louis van Gaal. "Ik maakte de 2-1, het stadion ontplofte. Dat was waanzinnig."

Ook in de kampioenswedstrijd van 2015 tegen sc Heerenveen leverde Narsingh een bijdrage met een treffer. "Dat was een mooi moment. Dat ik scoorde tegen Heerenveen, de club waar het voor mij allemaal was begonnen. Het klopte allemaal."

De rit op de platte kar naar de huldiging zal Narsingh ook niet snel vergeten. "Fantastisch, al die mensen eromheen. Muziek, feesten. Dat was echt mooi."

Narsingh zegt het met een brede lach op zijn gezicht en constateert dat hij zichzelf destijds te weinig tijd heeft gegeven om van die triomfen te genieten. "Je bent alleen maar bezig met presteren, met de volgende wedstrijd. Nu zit ik hier en denk ik: mooie tijden heb ik daar meegemaakt."

Luciano Narsingh liet bij PSV wel zien wat hij kon

Een mooie voetbaltoekomst leek weggelegd voor Narsingh. Maar bij Swansea, waar hij in de winter van 2017 terechtkwam, lukte het niet om uit te groeien tot een vaste waarde. Zoals hij ook bij Feyenoord maar weinig aan spelen toekwam.

Het contrast met de succesjaren bij PSV lijkt groot. Maar Narsingh heeft geen spijt. "Je kan dingen niet plannen. Het loopt in het voetbal nou eenmaal zoals het loopt. Ik ben nu blij dat ik bij Twente zit en dat ik mij hier kan laten zien."

Narsingh hoopt zijn carrière in Enschede een boost te geven, na een reeks magere jaren. "Ik wil laten zien dat ik er nog ben. Dat ik het kán, weet ik zeker. Ik ben niet veranderd. Maar nu krijg ik het podium om het ook te laten zien."

Luciano Narsingh in het shirt van Feyenoord AFP

Daarmee wil Narsingh ook zijn criticasters de mond snoeren. "Ook ik krijg wel dingen mee, dat er geschreven wordt: komt Narsingh nog wel terug? Ik begrijp dat ook, omdat ze mij lang niet hebben gezien. Dus wil ik hier weer laten zien dat ik gevaarlijk kan zijn, assists kan geven."

Dat er door voetbal-analisten soms openlijk wordt getwijfeld aan zijn kwaliteiten, neemt Narsingh op de koop toe. "Dat is ook Nederland, dat ze zo denken. Het doet wel wat met me. Maar het geeft mij ook positieve druk. Het motiveert mij om hard te werken en te tonen dat ik er gewoon nog ben."

De gloriejaren bij PSV lijken weliswaar lang vervlogen, Narsingh denkt dat het verschil met die tijd niet eens zo groot is. "Ik denk zelfs dat ik nu fitter ben, qua gewicht en vetmassa. Nu moet ik alleen nog wedstrijdfit worden. Ik wil weer goed spelen en belangrijk zijn."

STER reclame