Protest in de grootste stad van het land, Yangon AFP

Inwoners van Myanmar hebben geen toegang meer tot Twitter en Instagram. De platforms zijn geblokkeerd in opdracht van het militaire regime, dat bij de staatsgreep van begin deze week de macht naar zich toe trok.

Eerder werd Facebook al ontoegankelijk gemaakt. Inwoners plaatsten daar berichten om hun onvrede te uiten over de staatsgreep en de arrestatie van onder meer regeringsleider Aung San Suu Kyi.

Na de blokkade van Facebook gingen inwoners verder op Twitter en Instagram. Die sites worden nu ook "tot nader order" op zwart gezet, heeft een internetprovider te horen gekregen van de autoriteiten.

Potten en pannen

In Yangon, de grootste stad van het land, gingen vandaag honderden mensen de straat op voor een protest tegen de militaire machthebbers. Ze eisten de vrijlating van Aung San Suu Kyi en andere gevangenen.

Suu Kyi is sinds de coup niet meer in het openbaar gezien. Voor zover bekend heeft ze huisarrest. Volgens politiedocumenten wordt ze beschuldigd van het illegaal importeren en gebruiken van portofoons.

Afgelopen dagen waren in het land lawaaiprotesten, waarbij inwoners claxonneerden en op potten en pannen sloegen. Ook legden medewerkers van tientallen ziekenhuizen het werk neer.

Dit zijn beelden van de protesten in Yangon:

Inwoners Myanmar de straat op om te protesten

STER reclame