Sebastien Haller
NOS Voetbal

Recordaankoop Haller dreigt Europese duels Ajax komend halfjaar te missen

Sébastien Haller is vooralsnog niet speelgerechtigd voor Ajax in de Europa League. De spits ontbreekt namelijk op de spelerslijst van de UEFA, maar het is nog niet duidelijk waar de fout ligt.

"We hebben contact opgenomen met de KNVB en UEFA, maar hebben nog geen uitsluitsel", laat Ajax de NOS weten in een reactie.

Haller werd deze transferperiode voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United. Oussama Idrissi, die daarna nog werd aangetrokken, staat wel op de lijst.

Als de fout bij Ajax ligt, is Haller het komende halfjaar niet inzetbaar in de Europa League. Deze maand hervatten de Amsterdammers dat toernooi met een dubbele confrontatie tegen Lille.

Van Nistelrooij, Addo & De Jong

Bij PSV weten ze waarschijnlijk nog goed wat voor een grote gevolgen het kan hebben als spelers niet op tijd op de lijst voor de UEFA staan. Zo misten Ruud van Nistelrooij en Eric Addo in het voorjaar van 2001 de duels met Kaiserslautern in de toenmalige UEFA Cup. Ze kwamen terug van een blessure maar bleken niet op de lijst te staan.

Ronald Koeman kon in zijn periode als trainer van PSV geen beroep doen op John de Jong tijdens een duel in de Champions League met Arsenal. Ook De Jong had afgerekend met blessureleed maar zag zijn naam niet terug op de lijst die bij de Europese voetbalbond was ingeleverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl