Haller over transfer naar Ajax: 'Zag een kans en wilde die niet laten lopen'

"Ik zag een kans en die wilde ik niet laten lopen." Als Sébastien Haller net zo makkelijk goals maakt als dat hij zijn transfer naar Ajax heeft afgerond, dan kan de Ivoriaans international een echte doelpuntenmachine worden in Amsterdam.

Hij kan zondag in de topper tegen PSV al debuteren voor Ajax. Het liet even op zich wachten, maar de Engelse voetbalbond FA heeft de spits vrijgegeven van West Ham United.

Direct een basisplaats?

Start Haller dan direct in de basis tegen PSV? Hij kijkt vragend opzij naar Erik ten Hag: 'Coach?' Die vult aan: "Hij heeft net één keer meegetraind, dus dat gaan we de komende uren bekijken. Ik heb goede hoop dat hij zondag beschikbaar is."

Ten Hag hield contact met Haller: 'Dan hoor je dat hij openstaat voor Ajax'

Haller, voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham, trainde vrijdagochtend voor het eerst mee met de selectie van Ajax en meldde zich daarna bij de pers.

"Ik versta nog maar een paar woorden in het Nederlands, dus het liefst praat ik Engels", zei de in Frankrijk geboren spits, die in het verleden ook voor FC Utrecht uitkwam en ook daar Ten Hag als trainer had.

"Ik had niet verwacht om zo snel weer in Nederland terug te keren. De transfer kwam zo snel tot stand omdat we elkaar kennen. Dat maakte het makkelijker", aldus Haller, die in 2017 Utrecht verruilde voor Eintracht Frankfurt en vorig jaar bij West Ham terechtkwam.

Contact tussen Haller en Ten Hag

Ten Hag heeft altijd contact gehouden met Haller en probeerde hem al eerder naar Ajax te halen. "Je praat weleens over hoe het gaat bij de clubs en dan kom je erachter dat hij openstaat voor een transfer."

Haller: "Ik zie mijn vertrek uit de Premier League niet als een stap terug, gewoon als een stap. Er lopen hier grote spelers rond. Iedereen weet dat West Ham niet het beste deel van mijn carrière was. Ik had daar veel moeite met het systeem."

Ten Hag: "Sébastien is een prettige jongen. En een echte spits, die zich staande heeft gehouden in de Bundesliga en Premier League. Gevaarlijk in de box, goals maken dus. Maar hij laat ook anderen beter spelen."

STER reclame