Sebastien Haller Pro Shots

Ajax staat op het punt de transfer van Sébastien Haller definitief af te ronden. De Amsterdammers en Haller zijn al akkoord, naar verwachting maakt de club de deal vrijdag wereldkundig. Daarna wordt Haller gepresenteerd als nieuwe spits in de Johan Cruijff Arena.

De 26-jarige Haller is al gekeurd in Amsterdam en gaat een meerjarig contract tekenen. Het transferbedrag, dat naar verluidt rond de 20 miljoen euro ligt en daarmee Ajax' duurste transfer ooit is, wordt uitgesmeerd over meerdere jaren.

Als de spits vrijdag voor 12.00 uur wordt ingeschreven bij de KNVB, kan hij zondag al meespelen in de topper tegen PSV.

Ajax was op zoek naar een nieuwe spits, omdat Lassina Traoré, Klaas-Jan Huntelaar en Bryan Brobbey geblesseerd zijn. De club wacht een zware maand, met toppers tegen PSV (komende zondag), Feyenoord en AZ.

Oude bekende

Haller treft in Erik ten Hag een oude bekende als trainer. Beiden werkten van begin 2015 tot en met de zomer van 2017 samen bij FC Utrecht. Een doelpuntrijke periode voor Haller, die in 98 wedstrijden 51 keer scoorde.

Haller was in zijn Utrecht-tijd op schot met mooie goals in de eredivisie

Nadien trok Haller naar het Duitse Eintracht Frankfurt, waar hij twee succesvolle seizoenen kende. In de zomer van 2019 vertrok hij voor vijftig miljoen euro naar West Ham, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2024.

Dit seizoen staat zijn teller op zeven goals in negentien wedstrijden.

Haller is overigens niet de eerste oude bekende van Ten Hag in Amsterdam. De Ajax-trainer werkte ook eerder samen met Quincy Promes (Go Ahead Eagles), Zakaria Labyad en Sean Klaiber (beiden FC Utrecht).

'Weten dat Ajax al lang bezig is met aantrekken van een gerenommeerde spits'

STER reclame