Betogers bij het Medisch Spectrum Twente
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Ziekenhuis Enschede geschokt nadat het doelwit werd van relschoppers

Bestuurder Jan den Boon van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede heeft geen goed woord over voor de betogers en relschoppers die gisteravond voor een intimiderende sfeer rond het ziekenhuis Enschede zorgden.

"Ik vind het vreselijk", zegt hij tegen Tubantia. "We hebben het allemaal moeilijk. Ik begrijp ook dat mensen onlustgevoelens hebben. Maar die te uiten door van alles kapot te maken en ons te belagen, daar heb ik geen begrip voor. Alleen als we samen verantwoordelijkheid nemen komen we uit deze crisis."

Betogers en relschoppers trokken gisteravond al vernielingen plegend van het centrum van Enschede naar het ziekenhuis. Daar probeerden ze zonder succes ruiten in te gooien, schrijft RTV Oost. Bij het ziekenhuis werden extra beveiligers ingezet.

Hieronder zie je de schade overdag en de relschoppers die het ziekenhuis vannacht belaagden:

'Mensen zijn verbijsterd. Waarom een ziekenhuis?'

Den Boon vindt het moeilijk in te schatten hoe bewust de actie tegen het MST was. "Zoals de winkels zijn belaagd, zo is het ziekenhuis belaagd. Doelgerichter is het denk ik niet geweest", meldt hij aan Tubantia. "De hulpdiensten en de politie worden belaagd en in die trend is nu het ziekenhuis aan de beurt."

Veilige omgeving

Bestuursvoorzitter Sophia de Rooij van het MST bevestigt vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat de situatie bedreigend was. "We proberen een veilige omgeving te bieden voor onze medewerkers maar daar was gisteravond geen sprake van. Het gebeurde tijdens de wisseling van de wacht. Onze medewerkers durfden niet goed naar binnen en ook niet naar buiten."

De Rooij snapt niet dat "mensen 's morgens opstaan en bedenken dat ze 's avonds een ziekenhuis gaan aanvallen. Dat moet je ook niet willen begrijpen."

Het ziekenhuis neemt de komende tijd extra voorzorgsmaatregelen, zegt De Rooij. Er worden extra beveiligers ingezet en het personeel krijgt uitgelegd wat het ziekenhuis doet om voor een veilige omgeving te zorgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl