Rafael Nadal won in 2019 met Spanje de laatste editie van de Davis Cup Pro Shots

Rafael Nadal die over een paar weken het ABN Amro-toernooi in Rotterdam speelt: een mooi affiche. Het zou zomaar kunnen dat we de absolute tennistop de komende jaren nog vaker in Ahoy gaan zien, maar dan in het kader van de Davis Cup.

De tennisbond KNLTB en het Rotterdamse sportpaleis overwegen zich kandidaat te stellen voor de finaleronde van het landentoernooi, dat in december wordt gespeeld. Ook Richard Krajicek, directeur van het ABN Amro-toernooi, weet daarvan.

"Het hangt er gewoon een beetje van af wat de voorwaarden zijn. En of het past", zegt hij. "Ik heb daar als toernooidirecteur niet overdreven mee te maken, maar ik heb het er wel over met de directeur van Ahoy. Die moet daar samen met de KNLTB over beslissen. Maar nu is het geen issue."

De KNLTB liet maandag al weten: "Het klinkt leuk en we gaan het serieus bekijken."

Krajicek over interesse Ahoy in Davis Cup-finale en klaagzang in Melbourne

De Davis Cup maakte maandag bekend de finaleronde niet meer alleen in Madrid te willen spelen, maar er nog twee steden bij te voegen voor groepswedstrijden en een kwartfinale. De eindronde duurt elf dagen en de finale blijft in Madrid.

Nederland heeft zich niet geplaatst voor de finaleronde. De laatste editie, die van 2019, werd gewonnen door het Spanje van Nadal.

Krajicek stoort zich aan klagende spelers in Melbourne

Via Nadal zijn we weer terug bij Krajicek. Zijn sterspeler bereidt zich net als alle andere tennissers in Australië onder strikte coronavoorwaarden voor op de Australian Open. De quarantaine van twee weken valt sommige spelers zwaar en dat irriteert Krajicek.

"Spelers die daar boos over zijn, hadden dit kunnen weten. Daar moet je maar mee omgaan. Dat is het belangrijkste: accepteren", aldus de Wimbledon-winnaar van 1996.

"Wat er nu gebeurt in Australië met de spelers, dat heeft niks met het toernooi te maken. Dat is het land dat beslist. Ze hebben weinig besmettingen en dat willen ze graag zo houden. Als je je aan de regels houdt en na twee weken uit quarantaine komt, dan kan je je daar totaal vrij bewegen. Zonder mondkapje, zonder alles. Ik denk wel dat dat de moeite waard is."

STER reclame