In Lansingerland werd een extra locatie gebouwd in een sporthal
NOS NieuwsAangepast

Test voor inwoners Rotterdam-Charlois, Dronten en Bunschoten

In de wijk Rotterdam-Charlois, Dronten en Bunschoten zullen inwoners worden getest. Dat maakte minister De Jonge vanavond bekend op de persconferentie.

Dezelfde maatregel werd eerder genomen in Lansingerland, omdat daar veel mensen besmet zijn met de Britse variant. Alle inwoners vanaf 2 jaar worden daar oproepen om zich te laten testen, ook als ze geen klachten hebben.

In Nederland zijn nu zo'n honderd gevallen van besmettingen van de Britse variant van het virus bekend, zei minister De Jonge. De helft daarvan komt uit Lansingerland. Premier Rutte zei dat het kabinet zich grote zorgen maakt over deze variant.

Sporen in het rioolwater

De GGD Rotterdam-Rijnmond liet vandaag al weten met het grootschalige onderzoek meer inzicht te willen krijgen in de verspreiding van het virus. Ook moet blijken wat de testbereidheid van de bewoners is.

Voor Charlois is onder meer gekozen door de vele sporen van het coronavirus die worden gevonden in het rioolwater. Daarnaast heeft de wijk een gemêleerde bevolking, schrijft de regionale omroep Rijnmond.

Dronten is niet uitgekozen omdat daar veel coronabesmettingen zijn, maar omdat het geldt als een gemiddelde plaats, meldt de gemeente zelf. Niet alle inwoners worden er getest, maar een nog nader te bepalen groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl