NOS NieuwsAangepast

Kabinet hoopt basisscholen en kinderopvang op 25 januari weer te openen

Als het veilig kan, hoopt het kabinet de basisscholen en de kinderopvangcentra op 25 januari weer te openen. Bronnen bevestigen een bericht daarover van het AD. Voorwaarde is wel dat uit onderzoek naar de Britse variant van het virus blijkt dat het risico voor de kinderen acceptabel is. Voor de rest van het onderwijs blijft de lockdown gelden tot 9 februari.

De Britse variant leidde tot een grote uitbraak van corona op een school in Bergschenhoek. Dat voedde theorieën dat juist jonge kinderen extra vatbaar zouden zijn voor die mutatie. Daarom wil het kabinet een nieuw advies van het Outbreak Management Team (OMT).

Als dat advies er ligt, en er blijkt geen groot gevaar te zijn, dan is 25 januari de streefdatum om de basisscholen weer te openen.

De PO-Raad, die opkomt voor de belangen van de basisscholen, reageert positief. "Als het veilig en verantwoord kan, dan vinden wij het geweldig. Medewerkers moeten zich wel veilig voelen. We willen geen Britse toestanden", aldus een woordvoerder.

In de gemeente Lansingerland, waar Bergschenhoek onder valt, worden de komende tijd alle inwoners van boven de 2 jaar getest op corona vanwege de uitbraak van de Britse variant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl