NOS Voetbal

Royston Drenthe duikt op bij Racing Murcia, op het vierde Spaanse niveau

Royston Drenthe keert terug in het profvoetbal. De 33-jarige verdediger gaat aan de slag bij Racing Murcia, dat uitkomt op het vierde niveau in Spanje.

Dat maakte de Spaanse club bekend op Twitter. Drenthe moet de club, die in 2013 werd opgericht en zich sindsdien opwerkte van het zevende naar het vierde niveau, helpen aan promotie naar de Segunda Division B.

Op dit moment staat Murcia halverwege de competitie bovenaan. Een plek bij de eerste drie levert een plek in de promotiegroep op, waar een plaats in de Segunda Division B op het spel staat.

Eto'o en Cassano

Murcia was de afgelopen tijd druk bezig om een grote naam aan zich te binden. Zo probeerde de club al eerder Samuel Eto'o, Antonio Cassano en Joleon Lescott aan te trekken. Dat lukte niet, waarna de club bij Drenthe uitkwam.

De Rotterdammer Drenthe nam vorig jaar bij Sparta afscheid als profvoetballer en wilde zich op een carrière als rapper gaan richten. Drenthe bleef wel voetballen bij Kozakken Boys, dat uitkomt in de tweede divisie die vanwege corona stilligt.

Drenthe speelde eerder onder meer voor Feyenoord, Real Madrid, Everton en het Russische Alania Vladikavkaz. De Fransman Mathias Pogba (oud-speler van Sparta en broer van Manchester United-speler Paul) staat ook onder contract bij Racing Murcia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl