Royston Drenthe bij Sparta
NOS Voetbal

Rentree Drenthe: ik kwam niet binnen als Dikkertje Dap

Royston Drenthe kwam de afgelopen tijd vooral in het nieuws met zijn rapmuziek en hij schreef ook nog een boek. Maar nu keert hij terug als voetballer. In Rotterdam, bij Sparta.

De afgelopen twee weken trainde Drenthe mee en dat beviel goed. "De groep is supertof. Er kwam een supergoed gevoel bij en Sparta en ik wisten dat we het gewoon met elkaar konden doen. Allemaal met hetzelfde doel: Sparta zo snel mogelijk aan promotie helpen", vertelt hij bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Volgens de 31-jarige linksback is de keuze goed voor zijn loopbaan, ook omdat het een club uit zijn stad is. "Ik blijf bij mijn kinderen in de buurt. Zo verandert er niets en is het sportief een hele mooie uitdaging. Toen ik de jonge jongens zag, met hoeveel honger zij bezig waren voor het nieuwe seizoen, ging het bij mij wel broeien."

En belangrijk: de voormalig speler van onder andere Feyenoord, Real Madrid en Everton is fit. "Het afgelopen jaar heb ik veel muziek gemaakt, maar wel in de combinatie met sporten. Ik kwam bij Sparta niet binnen als Dikkertje Dap, maar als een fitte jongen die wel weer moest wennen aan de intensiviteit van het voetbal."

En ondanks zijn rentree in het voetbal, is er ook goed nieuws voor zijn muziekfans. "De rapcarrière wordt gewoon voortgezet. Muziek maken is altijd mijn passie geweest en muziek is niet schadelijk voor het voetbal. Ik moet het gewoon goed inplannen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl