1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Sport

Bertens slaat Australian Open toch over: 'Komt te vroeg, risico te groot'

Voor Kiki Bertens komt de Australian Open te vroeg. De Nederlandse nummer negen van de wereld herstelt van een achillespeesoperatie, maar had zich wel ingeschreven voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

"Ik heb de moeilijke beslissing moeten nemen om mijn reis naar Australië over te slaan", schrijft ze op Instagram. "Het komt te vroeg en het risico is te groot. Hopelijk ben ik in maart terug."

De Australian Open zou eigenlijk op 18 januari beginnen, maar de start van het toernooi is vanwege alle coronamaatregelen verplaatst naar 8 februari. Het is het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Voorlopige WTA-kalender

De internationale vrouwentennisorganisatie WTA heeft vandaag een voorlopig schema voor de maanden maart, april, mei en juni gepresenteerd. In maart wordt er nog op hardcourt gespeeld, maar in april begint het door Bertens geliefde gravelseizoen. Roland Garros gaat 23 mei van start.

Het grasseizoen begint voor Bertens met het Libema Open in Rosmalen vanaf 7 juni. Wimbledon opent zijn deuren op 28 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl