1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Sport

De weg naar de Australian Open loopt dit jaar via Doha en Dubai

Kersvers Nederlands tenniskampioene Lesley Pattinama-Kerkhove, Indy de Vroome, Bibiane Schoofs en Richèl Hogenkamp gaan komende maand naar Dubai om daar een plekje op de Australian Open in februari af te dwingen.

Vanwege de Australische voorzorgsmaatregelen tegen de coronapandemie worden de kwalificaties voor het eerste grandslamtoernooi van het kalenderjaar van 10 tot en met 13 januari in het Midden-Oosten gehouden.

De deelnemers die zich kwalificeren, moeten bij aankomst in Melbourne namelijk eerst twee weken in quarantaine. Ze mogen wel enkele uren per dag hun kamer af om te trainen. De Australian Open zelf is met drie weken opgeschoven en wordt nu gehouden van 8 tot en met 21 februari.

Mannen in Doha

Twee weken geleden werd ook al bekend dat de mannen van 10 tot en met 13 januari hun kwalificaties in Doha, de hoofdstad van Qatar, zullen afwerken. Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Robin Haase hopen daar deelname aan de Australian Open af te dwingen.

Om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, moeten de tennissers en tennissters in Doha en Dubai drie partijen winnen.

Rus al zeker, Bertens twijfelt nog

Arantxa Rus is op basis van haar plek op de wereldranglijst al zeker van deelname in Melbourne. Kiki Bertens, de nummer 9 van de wereld, doet alleen mee aan de Australian Open als ze op tijd hersteld is van haar achillespeesoperatie.

Bertens dacht in eerste instantie dat het grandslamtoernooi zeker te vroeg voor haar zou komen. De Westlandse herstelt echter voorspoedig en het verschuiven van de Australian Open van januari naar februari geeft haar wat meer tijd.

NOS

Onlangs ging Henry Schut op bezoek bij Bertens voor de NOS Olympische Podcast. Daarin vertelt ze onder meer over haar blessure, haar olympische ambities en haar voorliefde voor puzzelen.

De NOS Olympische Podcast is hier te beluisteren. Wil je geen enkele aflevering missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl