Een huisarts op huisbezoek in beschermende kleding
NOS Nieuws

Ook huisartsen willen sneller vaccinatie, overleg met ministerie

Huisartsenvereniging LHV wil dat ook huisartsen met voorrang worden gevaccineerd tegen corona. De vereniging zegt daarover in "intensief overleg" te zijn met het ministerie van Volksgezondheid. De vereniging verwacht vandaag de afspraken met het ministerie af te ronden en die bekend te kunnen maken.

Het ministerie van VWS laat weten dat er vandaag geen duidelijkheid komt. Maandag stuurt minister De Jonge van Volksgezondheid een brief naar de Tweede Kamer met meer details over het aanstaande vaccinatiebeleid en daar zal ook de wens van de huisartsen in besproken staan. "We zijn nog in overleg", zo meldt een woordvoerder van de minister vanmiddag.

De vereniging kwam in actie nadat gisteren naar buiten was gebracht dat het zorgpersoneel in de acute zorg op korte termijn zal worden gevaccineerd. De LHV benadrukt dat ook huisartsen een belangrijke rol spelen in de spoedzorg.

Veel huisartsen hebben er geen begrip voor dat ze langer moeten wachten, en sommige van hen uiten die zorg op sociale media. "Goed werk, echter er zijn ook nog huisartsen in ons land. Staan 24/7 in de frontlinie en voelen zich vergeten", schrijft een huisarts in Capelle aan den IJssel onder een post van Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, op LinkedIn. Een collega noemt het "troosteloos dat de huisartsen in deze acute ketenvaccinatie onderuit gehaald worden".

In zijn pleidooi woensdag in tv-programma Nieuwsuur riep voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers ook op om huisartsen zo snel mogelijk te vaccineren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl