ANP
NOS NieuwsAangepast

8215 nieuwe coronabesmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8215 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1490 minder dan gisteren.

Het aantal ligt lager dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 8747 positieve tests bij kwamen. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests.

NOS

239 opnames op verpleegafdelingen, 37 erbij op de IC

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

In totaal liggen er nu 2660 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2828), van wie 703 op de IC (gisteren: 724), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

Er werden 239 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 55 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat is 1 nieuwe opname minder dan gisteren.

98 overleden covid-patiënten

Er werden 98 overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 109. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 87 doden per dag, tegen 75 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

NOS

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 820 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 721. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl