Opnieuw sloopauto in Veen aangestoken
NOS NieuwsAangepast

Weer sloopauto uitgebrand in Veen ondanks noodverordening

Na een rustige nacht is er vanavond opnieuw een auto in brand gestoken in het Brabantse dorp Veen. Ondanks de noodverordening lukte het mensen om met een sloopauto op het kruispunt van het dorp te komen, waar het afgelopen dagen onrustig was.

Dit zijn beelden van de autobrand van vanavond:

Opnieuw auto in brand in Veen ondanks noodverordening

Op het kruispunt hadden enkele jongeren zich verzameld, ondanks het verbod op samenscholing, schrijft Omroep Brabant. De politie zou niet bij alle toegangswegen hebben gecontroleerd.

Noodverordening

De burgemeester stelde een noodverordening in omdat de afgelopen dagen sloopauto's in brand werden gestoken. Honderden mensen waren op de been, hielden zich niet aan de coronamaatregelen en staken zwaar vuurwerk af.

De politie hield een 19-jarige man uit Andel en een man van 28 uit Wijk en Aalburg aan omdat ze de noodverordening zouden hebben overtreden. Later bleek dat ze toch een goede reden hadden om in het gebied te zijn. Ze zijn direct vrijgelaten, aldus de politie.

De noodverordening leek afgelopen nacht te hebben gewerkt. Agenten spraken jongeren aan en stuurden ze weg van het kruispunt waar het steeds onrustig was. Ook werden er auto's tegengehouden bij een toegangsweg naar het centrum.

De noodverordening blijft van kracht tot en met zaterdag 2 januari middernacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl