Gerwyn Price schreeuwt het uit
NOS SportAangepast

Titelkandidaat Price moet diep gaan, Anderson lacht om vertragende Suljovic

Hij is na de uitschakeling van regerend kampioen Peter Wright misschien wel de grootste concurrent voor Michael van Gerwen: Gerwyn Price. De Welshman heeft zich met een 4-3 zege op Brendan Dolan bij de laatste zestien van het WK darts gegooid.

Price, de nummer drie van de wereld en winnaar van twee majors dit jaar, moest daarvoor diep gaan. De ervaren Dolan gaf prima tegenstand en stond net als Price lange tijd rond het gemiddelde van honderd punten per beurt.

De hoge scores bleven bij 'The Iceman' in het begin een beetje uit, maar dat maakte hij goed met finishes. Onder andere de hoogste finish van 170 ging uit. Bij een 3-2 stand kreeg Price één wedstrijdpijl, maar juist toen miste hij en kwam de taaie Dolan weer langszij.

In de zevende en laatste set was er een vijfde en beslissende leg nodig om een winnaar te krijgen. Price mocht beginnen en had na een wisselvallige leg van beide kanten genoeg aan zijn tweede wedstrijdpijl. In de achtste finales wacht Mervyn King.

Anderson verslaat treuzelende Suljovic

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson kon eerder op de avond af en toe zijn lach niet inhouden tegen de vertragende Mensur Suljovic, die hij met 4-3 versloeg.

Het affiche Anderson-Suljovic wekt anno 2020 minder hoge verwachtingen op dan een paar jaar terug, toen beide spelers nog in de topvijf van de wereld stonden. Anderson is inmiddels gezakt naar plaats 13, Suljovic naar plaats 20.

Gary Anderson (r) lacht om de vertragende Mensur Suljovic

De wedstrijd duurde erg lang. Suljovic, toch al geen snelle speler, nam alle tijd voor zijn beurt om op die manier de snel spelende Anderson niet in zijn ritme te laten komen.

Dat leek aardig te lukken. Suljovic kwam op een 3-2 voorsprong, nadat hij zes legs op rij wist te winnen. Maar de Schot gaf niet op, won op zijn beurt zes legs op rij en wist daarmee de wedstrijd te winnen.

Durrant tegenstander Van Duijvenbode

Een solide spelende Glen Durrant leek simpel af te rekenen met de Amerikaanse verrassing Danny Baggish, maar de wedstrijd werd na een 3-0 stand in sets toch nog spannend.

Baggish kwam terug tot 3-2, vocht zich in de zesde set ook terug tot 2-2 in legs, maar kwam vervolgens net tekort om de stand gelijk te trekken. Durrant besliste de wedstrijd met dubbel 16: 4-2.

Durrant, drievoudig BDO-kampioen en huidige nummer twaalf van de wereld, is woensdag de volgende tegenstander van Dirk van Duijvenbode. 'Aubergenius' maakte maandagmiddag indruk door Adam Hunt met 4-0 naar huis te sturen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl