Peter Wright baalt van zijn missers in de derde ronde

Regerend wereldkampioen Wright onderuit, Van Gerwen eenvoudig door op WK

Regerend wereldkampioen Peter Wright heeft het in een bloedstollende partij in de derde ronde af moeten leggen tegen de Duitser Gabriel Clemens. In dezelfde avondsessie had Michael van Gerwen daarentegen geen enkele problemen met zijn tegenstander.

Net als vorig jaar won Van Gerwen met 4-0 van de Engelsman Ricky Evans. De nummer één van de wereld heeft zich met de winst geplaatst voor de laatste zestien op het toernooi.

Van Gerwen treft in de achtste finales de Brit Joe Cullen. Die won na een spannende partij in zeven sets van Jonny Clayton uit Wales.

Van Gerwen overleeft met gemak de derde ronde

Wright kende een lastig begin tegen Clemens, de Duitser pakte een snelle 2-1 voorsprong. De opvallende Schotse darter, altijd getooid met hanenkam en een kleurrijke uitdossing en de bijnaam 'Snakebite', kwam terug tot 2-2 in sets en uiteindelijk stonden de twee darters tegenover elkaar in een beslissende laatste leg die Clemens met drie wedstrijdpijlen uiteindelijk koeltjes uitgooide.

Eerste Duitser

Clemens is de eerste Duitser ooit die de laatste zestien van het WK weet te bereiken. In de achtste finales treft hij de Pool Krzysztof Ratajski, die eerder op de dag Simon Whitlock uit het toernooi gooide.

Wright werd bij de WK's van 2019 en 2018 ook vroeg uitgeschakeld, maar bereikte in de jaren daarvoor de finale, de halve finale en twee keer de kwartfinale. Hij won in 2020 als regerend wereldkampioen wel de Masters en het Europees kampioenschap.

Jermaine Wattimena ging in de middagsessie, tot zijn eigen frustratie, kansloos onderuit tegen de Belg Dimitri van den Bergh.

"Als ik naar deze wedstrijd kijk, dan verpruts ik het gewoon. Ik wil niet zeggen dat ik zonder frustraties had gewonnen, maar ik had er misschien wel meer een wedstrijd van kunnen maken", zei de 32-jarige darter na afloop voor de camera van RTL 7. "Ook al sta ik achter, ik probeer mezelf op te peppen. Op een gegeven moment lukt dat gewoon niet meer."

In diezelfde middagsessie vloog tot ieders verrassing de Australiër Simon Whitlock eruit. Ook hij werd met klinkende cijfers verslagen, de Pool Krzysztof Ratajski, het werd 4-0. Ook Ryan Searle wist zich redelijk eenvoudig te plaatsen voor de laatste zestien. Searle won met 4-2 van de Belg Kim Huybrechts.