Vreugde bij Dirk van Duijvenbode na zijn zege op Rob Cross
NOS Sportβ€’β€’Aangepast

'Aubergenius' Van Duijvenbode via oud-kampioen Cross naar derde ronde WK

Darter Dirk van Duijvenbode heeft met een knappe zege op de wereldkampioen van 2018, Rob Cross, de derde ronde bereikt op het WK. In Londen ontdeed 'Aubergenius' zich met 3-2 van de Engelsman.

Met een gemiddelde van meer dan 100 punten per beurt in de eerste set begonnen Van Duijvenbode en Cross sterk aan de partij. Cross, de nummer vijf van de wereld pakte de set waarna het niveau wat minder werd bij de twee.

Van Duijvenbode, zelf de nummer 43 op de wereldranglijst, vertoonde iets minder verval en pakte set twee met 3-0. De derde set ging naar Cross (2-3) en de vierde naar Van Duijvenbode (3-0). Daarbij wisselden beide darters sterke legs af met zeer matige.

In de beslissende vijfde set kwam het uiteindelijk aan op een beslissende vijfde leg. Met Cross op twaalf punten en Van Duijvenbode op 99 was de spanning om te snijden. Van Duijvenbode stond klaar om te gooien, nam nog een slokje water en gooide de wedstrijd met zijn eerste wedstrijdpijl uit.

Noppert hoofdschuddend en zuchtend, maar wint wel

Eerder op de avond bereikte Danny Noppert met veel moeite de derde ronde. De Fries, die in de eerste ronde vrij was, kwakkelde in zijn tweederondepartij tegen de Zuid-Afrikaan Cameron Carolissen lange tijd met zijn vorm, maar won uiteindelijk wel, 3-1.

Noppert, de nummer 25 van de wereld, begon dramatisch aan het duel en verloor de eerste set kansloos met 3-0. Daarbij kwam de Fries tot een gemiddelde van 69 punten per beurt.

Danny Noppert tijdens zijn partij tegen Cameron Carolissen

De Zuid-Afrikaan heeft geen ranking omdat hij te weinig heeft verdiend de afgelopen twee jaar, om opgenomen te worden op de wereldranglijst.

Herstel

In de tweede set moest Noppert lijdzaam zien dat zijn tegenstander nog eens twee legs pakte, maar daarna herstelde de Fries zich enigszins. Hij maakte er 1-1 van in sets, maar bleef daarna de hele wedstrijd moeite hebben de goede vakken te raken op het bord.

Danny Noppert in Londen

Hoofdschuddend en zuchtend pakte hij wel de derde set. In de vierde set besliste hij het duel met zijn vierde wedstrijdpijl. In de derde ronde neemt Noppert het op tegen de winnaar van het Engelse onderonsje tussen Dave Chisnall en Keegan Brown.

Lewis naar huis

In de middagsessie zorgde de Amerikaan Danny Baggish voor een grote verrassing door tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis te verslaan in de tweede ronde, 3-1.

Baggish, die vorig jaar zijn debuut maakte en sneuvelde in de tweede ronde, hoefde niet eens groots te gooien om zich te ontdoen van de 35-jarige Engelsman.

  • PDC/Lawrence Lustig
    Danny Baggish is blij na zijn zege op Adrian Lewis
  • PDC/Lawrence Lustig
    Adrian Lewis baalt na zijn partij tegen Danny Baggish

Lewis was vooral zeer matig op zijn dubbels. Hij wist maar zes van zijn 28 pogingen om uit te gooien te verzilveren.

Na een korte opleving leek Lewis de wedstrijd om te draaien, maar met onder meer een 170-finish van Baggish, de hoogste van het toernooi tot nu toe, wist de Amerikaan de wedstrijd naar zich toe te trekken.

  • NOS
    Uitslagen middagsessie WK darts 22 december
  • NOS
    Uitslagen avondsessie WK darts 22 december

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl