Gerwyn Price op het podium in Alexandra Palace
NOS Sportโ€ข

Concurrent Van Gerwen maakt geen indruk: Price met moeite door op WK darts

Michael van Gerwen zal nog niet erg onder de indruk zijn van een van zijn concurrenten bij de strijd om de wereldtitel. Gerwyn Price, als derde geplaatst in Londen, haalde met veel moeite de derde ronde van het WK darts. Hij won met 3-2 van Jamie Lewis.

Van Price, die dit jaar twee majors won, wordt veel verwacht. En net als Peter Wright kan hij bij een eventuele wereldtitel Van Gerwen van de eerste plaats op de wereldranglijst stoten.

Maar tegen Lewis, in 2018 verrassend halvefinalist op het WK, leek Price nog ver verwijderd van zijn WK-vorm. 'The Iceman' kwam maar niet op stoom en moest een beslissende vijfde set spelen.

In die vijfde set kon Lewis zijn landgenoot meteen breken, maar hij raakte per ongeluk een triple en gooide zichzelf 'dood'. Price kreeg รฉรฉn kans op een dubbel en die pakte hij.

In de daaropvolgende leg ging het opnieuw mis voor Lewis. Hij kreeg drie kansen op een dubbel, maar miste. Price had andermaal genoeg aan รฉรฉn kans, waarna het verzet van Lewis was gebroken. Een flink geschreeuw klonk na de laatste pijl van Price.

Huybrechts schakelt White uit

Ian White en Kim Huybrechts maakten er eerder op de avond een wedstrijd van hoog niveau van. White gooide na twee sets een gemiddelde van zo'n 108 punten per beurt, maar stond wel met 2-0 achter.

De Engelsman, als tiende geplaatst, won de set daarna maar moest de winst uiteindelijk toch aan Huybrechts laten. De Belg is de nummer 39 van de wereld.

De uitslagen van maandag 21 december

Op dinsdag komen er weer twee Nederlanders in actie. Danny Noppert speelt om 19.00 uur tegen Cameron Carolissen.

Dirk van Duijvenborde speelt om 21.00 uur tegen Rob Cross, de wereldkampioen van 2018.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl