Sergio Pérez Pro Shots

Sergio Pérez wordt bij Red Bull Racing de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. De 30-jarige Mexicaan vervangt de Thai Alexander Albon, die een wisselvallig Formule 1-seizoen achter de rug heeft en in 2021 testrijder bij het raceteam wordt.

Pérez tekent bij Red Bull een contract voor één seizoen. Die kortlopende verbintenis lijkt vooral het gevolg van de in 2022 veranderende regels in de Formule 1.

De ervaren Pérez, hij begint komend jaar aan zijn elfde seizoen in de Formule 1, moet als tweede rijder achter Verstappen gaan proberen om de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas te dwarsbomen.

Pérez eindigde dit seizoen in dienst van Racing Point als vierde in het WK-klassement op ruime achterstand van nummer drie Verstappen. Hij miste twee races vanwege een besmetting met het coronavirus.

Hij beleefde op 6 december het hoogtepunt uit zijn raceloopbaan door in Bahrein voor het eerst een grand prix op zijn naam te schrijven.

Pérez reed eerder in dienst van Sauber (2011-2012), McLaren (2013) en Force India, dat later in Racing Point veranderde.

Sergio Pérez viert op 6 december zijn winst van de Grand Prix van Bahrein Racing Point

"Red Bull Racing breekt met een traditie. Het heilige huisje van topadviseur Helmut Marko ("we vissen alleen coureurs uit onze eigen talentenpool") is gesneuveld door het contracteren van Pérez", reageert Formule 1-commentator Louis Dekker op de overstap van Pérez.

"Zowel de door Red Bulls talentenopleiding gekweekte Pierre Gasly als Alexander Albon zakte als teamgenoot van Max Verstappen door het ijs. Ze konden het tempo niet bijbenen, presteerden niet of niet constant."

Pérez is temperamentvol en heeft al gezegd dat hij niet akkoord gaat met een rol als tweede viool.

Formule 1-commentator Louis Dekker

In vergelijking met Gasly en Albon heeft Pérez een groot voordeel: ervaring. "Hij moet dichter bij Verstappen zitten (geen dikke halve seconde, maar hooguit 0,2 of 0,3) en punten wegknagen bij Hamilton en Bottas", stelt Dekker.

"Daar zit ook het gevaar: de Mexicaan is temperamentvol en heeft al gezegd dat hij niet akkoord gaat met een rol als tweede viool. 'Zo'n contract heb ik nog nooit getekend. Dat vechten we op de baan wel uit', waren zijn woorden hierover."

"Er is nog een reden waarom Red Bull Pérez goed kan gebruiken. Hoofdsponsor Aston Martin verdwijnt en Pérez heeft een trouw leger kapitaalkrachtige geldschieters, waarmee hij nota bene enkele jaren geleden zijn renstal Force India (nu Racing Point) van de ondergang redde."

STER reclame