Sergio Pérez
NOS Sport

Transfervrije Pérez profiteert van gestuntel Mercedes en wint GP Sakhir

De Formule 1-race in Sakhir is gewonnen door Sergio Pérez. George Russell - vervanger van de met corona besmette Lewis Hamilton - was op weg naar de zege, maar door gepruts in de Mercedes-pit en een lekke band werd hij slechts negende.

Na afloop lag de pechvogel vol ongeloof languit langs de baan.

Max Verstappen viel in Sakhir al in de eerste ronde uit toen hij moest uitwijken voor Charles Leclerc en Pérez.

Pérez hoopt op stoeltje naast Verstappen

"Ik hoop dat dit geen droom is, want ik wil dit al heel lang", zei Pérez na de eerste Formule 1-zege uit zijn loopbaan. Op het podium waren er dan ook tranen. De Mexicaan draait de laatste weken telkens voorin mee, maar moet toch weg bij Racing Point.

De enige kans voor Pérez om ook volgend seizoen in de Formule 1 te rijden, is als teamgenoot van Max Verstappen. Red Bull is het enige team dat nog een stoeltje vrij heeft.

Russell nam met teamgenoot Valtteri Bottas afstand van de rest van het veld. Net als Verstappen, die in 2016 na zijn 'promotie' naar Red Bull in Spanje zijn eerste race won, leek de 22-jarige Brit zijn eerste kans bij Mercedes te gaan pakken.

Pech na pech voor Russell

Na 64 ronden ging in de pit echter van alles mis bij Mercedes, waardoor Russell achter Bottas terugviel naar de vijfde plaats. Hij ging er nog eens goed voor zitten, pakte Bottas, Lance Stroll en Esteban Ocon in en ging op jacht naar Pérez.

Een lekke band wierp hem echter opnieuw ver terug, waardoor hij uiteindelijk als negende eindigde.

Charles Leclerc werd later op de avond door de mondiale autosportfederatie FIA bestraft voor zijn crash tijdens de GP van Sakhir. De Monegask van Ferrari moet volgend weekend tijdens de afsluitende GP van Abu Dhabi drie startplekken inleveren.

Leclerc is de nummer zes van het klassement. Hij heeft 98 punten verzameld en stond dit seizoen twee keer op het podium; tijdens de eerste race in Oostenrijk en tijdens de GP van Groot-Brittannië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl