Max Verstappen is in de voorlaatste Formule 1-race van het seizoen uitgevallen. Vlak na de start van de Grand Prix van Sakhir moet hij in zijn Red Bull-wagen uitwijken voor Charles Leclerc en Sergio Pérez en eindigt hij in de grindbak.

"Ik kon niets doen", riep Verstappen direct na zijn uitvallen over de boordradio, samen met nog wat scheldwoorden.

Agressieve auto's

Later bij Ziggo Sport ging Verstappen dieper op het incident in. "De auto's om mij heen waren heel agressief, ik probeerde uit de problemen te blijven. Opeens komt Charles heel laat aanzetten. Een onnodig risico, hij kan daar niet twee plekken winnen ofzo. Ik vind het gewoon dom van hem."

Verstappen had een goede start, maar moest afremmen omdat hij voor de eerste bocht in een sandwich tussen de Mercedes-coureurs George Russell en Valtteri Bottas kwam. Perez en Leclerc nestelden zich daarna naast Verstappen.

Leclerc tikte met zijn Ferrari de roze Racing Point van Pérez aan, waardoor Verstappen moest uitwijken en in de grindbak tegen de muur tot stilstand kwam. Ook Leclerc viel uit, Pérez spinde maar kon verder.

Vijfde keer dit jaar dat Verstappen uitvalt

Het is de vijfde keer dit seizoen dat Verstappen uitvalt. Eerder haalde hij de finish niet tijdens de GP van Oostenrijk, de GP van Italië, de GP van Toscane en de GP van Emilia-Romagna.

Volgende week wordt het uitgedunde Formule 1-seizoen afgesloten met de GP van Abu Dhabi.

STER reclame