Ronald Koeman in Barcelona
NOS Voetbal

Koeman: 'Supporters moeten accepteren dat we niet alles kunnen winnen'

Tijd voor de nieuwe realiteit. Supporters van FC Barcelona zullen moeten leren dat de ploeg niet iedere wedstrijd meer als favoriet ingaat. Dat zegt Ronald Koeman aan de vooravond van het duel met koploper Real Sociedad, woensdagavond in Camp Nou.

"De druk is hier enorm, iedereen eist dat je elke wedstrijd weet te winnen", zei Koeman. "Maar de situatie van de club is momenteel anders en men moet accepteren dat we niet altijd kunnen winnen."

Achtste plaats

De prestaties van Barcelona in de Spaanse competitie vallen tot dusver tegen. Koeman staat met zijn ploeg achtste in La Liga en heeft slechts vijf van de elf gespeelde wedstrijden gewonnen.

"We kunnen tot nu toe niet tevreden zijn met onze resultaten. We hebben wedstrijden verloren die we niet hadden mogen verliezen. We proberen dingen te verbeteren en het resultaat dat we onlangs behaalden was erg belangrijk", aldus Koeman, refererend aan de 1-0-overwinning op Levante.

"Het team werkte hard en toonde een goede instelling. Ik hoop dat de drie punten ons de gemoedsrust geven die we nodig hebben voor de wedstrijd van woensdag."

Frenkie de Jong (FC Barcelona)

Koeman kreeg na de benauwde zege op Levante kritiek op zijn spelopvatting. "Ik kan kritiek begrijpen als je vier of vijf wedstrijden verliest, maar onlangs kreeg ik kritiek omdat ik in de slotfase een verdediger had ingebracht. Dat begreep ik niet, omdat we gewoon wilden winnen."

Messi moet inleveren

Eerder op de dag zorgde Emili Rousaud voor opschuding. Volgens de presidentskandidaat past het salaris van Lionel Messi niet bij de huidige financiële situatie van FC Barcelona. "Gezien de huidige situatie van de club is het salaris van Messi niet meer reëel, dus we zullen een akkoord met hem moeten bereiken. We zullen hem een aantrekkelijk project moeten presenteren."

Frustratie bij Lionel Messi

Rousaud gaf wel te kennen dat hij het gerenoveerde Camp Nou, het onderkomen van FC Barcelona, wil vernoemen naar Messi. Dat zou volgens hem helpen bij het aantrekken van sponsoren. De 33-jarige Messi heeft een aflopend contract bij FC Barcelona, waar hij al zijn hele loopbaan speelt.

De verkiezingen zijn op 24 januari. Joan Laporta, Toni Freixa, Víctor Font, Xavi Vilajoana, Jordi Farré, Lluís Fernández Alá en Pere Riera zijn de andere zeven kandidaten.

Na de winst op Levante zondag kreeg de Barcelona-coach vragen over een ruzie met middenvelder Riqui Puig, die een lek naar de pers zou zijn.

Koeman: 'Er komen dingen naar buiten waar ik niet over wil praten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl