Het Barcelona van Ronald Koeman treft Paris Saint-Germain
NOS Voetbal

Koeman kan borst natmaken: Barcelona in Champions League tegen PSG

De loting voor de achtste finales van de Champions League heeft een aantal mooie affiches opgeleverd. Coach Ronald Koeman trof het niet: zijn FC Barcelona neemt het op tegen Paris Saint-Germain, de verliezend finalist van afgelopen seizoen.

De meest recente Champions League-ontmoeting tussen Barça en PSG staat bij veel voetballiefhebbers nog in het geheugen gegrift. Na een 4-0 nederlaag in Parijs, plaatste Barcelona zich in 2017 met een sensationele 6-1 zege in de return alsnog voor de kwartfinales.

De Roon en co. tegen Real Madrid

Hakim Ziyech speelt na de winter met Chelsea tegen Atlético Madrid. Voor titelhouder Bayern München kwam het Italiaanse Lazio, waar onder anderen de Nederlander Wesley Hoedt onder contract staat, uit de koker.

Voor Atalanta Bergamo, dat in de groepsfase boven Ajax eindigde, wacht een op papier zware kluif. De Italiaanse club, met onder anderen Marten de Roon en Hans Hateboer, neemt het op tegen Real Madrid.

  • NOS
    De loting voor de achtste finales van de Champions League
  • NOS
    De loting voor de achtste finales van de Champions League

Het Manchester City van trainer Pep Guardiola moet zien af te rekenen met Borussia Mönchengladbach, dat in de groepsfase onder meer Internazionale achter zich liet.

Speeldata

De heenwedstrijden in de achtste finales worden gespeeld op 16, 17, 23 en 24 februari, met de returns op 9, 10, 16 en 17 maart. De finale van de Champions League wordt op 29 mei 2021 gespeeld in Istanbul.

Ajax greep vorige week naast een ticket voor de knock-outfase van het miljardenbal. De Amsterdammers vervolgen hun Europese campagne in de Europa League, waarvoor later vanmiddag wordt geloot. Ook PSV verdwijnt dan in de koker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl