Sterk verdedigend Ajax na rust ten onder tegen Bayern München

De Ajax-vrouwen hebben de eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Champions League verloren: op het complex van De Toekomst was Bayern München met 3-1 te sterk.

Ajax verweerde zich, zonder zelf al te veel te creëren, sterk tegen de Europese grootmacht. De koploper van de Duitse Bundesliga had het betere van het spel en ging vanaf de aftrap direct op zoek naar een doelpunt.

Keeper Lize Kop redde knap op een inzet van Marina Hegering en even later was de Oranje-international in het Ajax-doel ook alert op een schot van collega-international Lineth Beerensteyn. Mede dankzij het goede keeperswerk van Kop hield Ajax Bayern op 0-0 na 45 minuten.

Keeper Lize Kop van Ajax

Na rust veranderde er weinig in het spelbeeld op De Toekomst: Bayern zocht de aanval, Ajax loerde vooral op de omschakeling.

Tien minuten na rust kregen de Duitsers loon naar werken. Ajax-verdediger Kay-lee de Sanders werkte de bal in eigen doel na een schot van Lea Schüller.

Niet veel later kon Sydney Lohmann ongehinderd opkomen richting het doel van de Amsterdamse ploeg en schoot ze vanaf de rand van het zestienmetergebied de 2-0 binnen.

De 19-jarige Jonna van de Velde bracht Ajax daarna weer helemaal terug in de wedstrijd door een afvallende bal fraai raak te schieten. Het was voor Bayern de eerste tegentreffer uit een velddoelpunt dit seizoen.

Dubbel gevoel

Niet veel later gooide Hegering het duel echter in het slot door de 3-1 aan te laten tekenen. Volgende week woensdag is de return, in München.

Coach Danny Schenkel hield een dubbel gevoel over aan de ontmoeting. "Het resultaat is natuurlijk teleurstellend, maar we hebben het ook gewoon hartstikke goed gedaan tegen de top van Europa. Dan mag je best trots zijn op wat je hebt laten zien."

Bekijker hieronder de interviews met Ajax-coach Danny Schenkel en Jonna van de Velde:

"Onze uitgangspositie is niet best, maar we willen volgende week aanvliegen alsof het één wedstrijd is en onze huid daar zo duur mogelijk verkopen."

"Niveau hoger geworden "

Bayern München-aanvaller Lineth Beerensteyn was onder de indruk van het niveau van Ajax. "Vooraf wisten we al dat we echt aan de bak moesten. Het niveau in Nederland is echt hoger geworden."

"In de eerste helft hadden we het ook best lastig en kwamen we niet in ons spel. Na rust was dat beter. Volgende week willen we er ook gewoon vol opklappen. We zeggen echt niet dat we er al zijn", aldus Beerensteyn.

Beerensteyn onder de indruk van Ajax: 'Niveau echt beter geworden in Nederland'