NOS VoetbalAangepast

Barcelona maatje te groot voor Champions League-debutant PSV: 4-1

Barcelona maatje te groot voor Champions League-debutant PSV: 4-1

De PSV-vrouwen hebben bij hun eerste Champions League-optreden niet voor een verrassing kunnen zorgen. Tegen grootmacht Barcelona ging de Eindhovense ploeg met 4-1 onderuit.

PSV begon ongelukkig aan het duel op de Herdgang; al in de vierde minuut kwam de Eindhovense ploeg op achterstand. Na een hoge voorzet van rechts greep PSV-keeper Sari van Veenendaal mis, waarna Jennifer Hermoso de 1-0 binnenkopte. Ook de 2-0 was ongelukkig: vlak voor rust schoot PSV-aanvoerder Mandy van den Berg in eigen doel.

Sari van Veenendaal

In de tweede helft kreeg PSV met Janou Levels en Jeslynn Kuijpers wel wat kansjes, maar Barcelona was geduldig en wachtte op mogelijkheden om de score uit te breiden. Na ruim een uur spelen werkte Asisat Oshoala de 3-0 binnen namens de verliezend CL-finalist van 2019.

Kanonskogel Martens

Lieke Martens zorgde tien minuten later voor het hoogtepunt van de avond: de Oranje-international van Barcelona nam een hoge voorzet direct op haar slof, waarna de bal genadeloos hard achter Van Veenendaal verdween.

In de slotfase zorgde PSV-spits Joëlle Smits na een snelle uitbraak nog wel voor een kleine pleister op de wonde: 4-1.

Na afloop verklaarde Van den Berg, die op slag van rust voor de 2-0 van Barcelona zorgde, dat de snelle Spaanse openingsgoal PSV even van slag had gebracht.

"Het gevoel is goed, het team begint lekker en als-ie dan zo snel valt, ja. Dat is iets waar we natuurlijk op gehamerd hebben. Dat we proberen die beginfase door te komen zonder tegendoelpunten."

Bekijk de reacties van Mandy van den Berg en trainer Rick de Rooij hieronder:

"Maar ik moet zeggen dat ik onwijs trots ben op de manier waarop we ons daarna staande hebben weten te houden", aldus de Eindhovense aanvoerder die ook wel kansjes zag voor haar ploeg en uitkijkt naar de return, volgende week.

"Dat is fantastisch. Nog zo'n topwedstrijd te spelen, weer stappen te maken. We starten gewoon op 0-0. We weten hoe het ervoor staat, maar met wat we hier hebben laten zien kunnen we zeker naar Barcelona."

Daar sloot Lieke Martens zich bij aan. "Ze hebben het ons echt wel lastig gemaakt", prees ze de tegenstander. "Defensief stonden ze goed en in de tweede helft hebben we het wel beter gedaan. We balen natuurlijk van die tegengoal, dat mag niet gebeuren."

Bekijk hieronder het gesprek met Lieke Martens:

Martens na 4-1 zege op PSV: 'Ze hebben het ons echt wel lastig gemaakt'

Nu de kop eraf is voor Barcelona, wordt er ook voorzichtig vooruitgeblikt op een mogelijke finale. Want de Spaanse ploeg wil dolgraag de Champions League winnen.

Martens: "Daar zijn we naar op weg. Dit jaar is het absoluut mogelijk. Dit team is tot heel veel in staat, mar we moeten het wel elke keer laten zien."

Finalisten Lyon en Wolfsburg winnen

Olympique Lyonnais, dat afgelopen vijf keer op rij de Champions League wist te winnen, won ternauwernood met 3-2 bij Juventus. VfL Wolfsburg, de verliezend finalist van 2020, won met 5-0 van Spartak Subotica. Oranje-international Dominique Janssen maakte de 3-0 in Servië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl