NOS Voetbal

Martens wil 'wel eens zien' hoe PSV zich wapent tegen Barcelona

Van den Berg en Martens blikken vooruit op PSV-Barcelona

Oranje-international Lieke Martens voetbalt vanmiddag in Eindhoven voor het eerst in haar loopbaan tegen een Nederlandse club in de Champions League. Met FC Barcelona staat ze in de eerste ronde tegenover PSV.

"Dat vind ik heel leuk. Ik ben al negen jaar weg uit Nederland en ondertussen is het niveau van de eredivisieteams enorm omhoog gegaan. Ik wil wel eens zien wat het verschil nu is", laat de Wereldvoetbalster van 2017 weten.

Ook de Ajax-vrouwen zitten bij de laatste 32. Zij komen donderdag uit tegen Bayern München.

Barcelona beste team ter wereld?

Barcelona is een van de beste teams van de wereld. In de Spaanse competitie winnen Martens en haar ploeggenoten hun duels met grote cijfers. Eindelijk een keer de Champions League pakken, dat is het doel dit seizoen.

Martens aast op Champions League-trofee: 'Kwestie van tijd, zou ik zeggen'

Martens: "Het winnen van de Champions League is een kwestie van tijd, zou ik zeggen. We zijn constanter dan ooit, het voelt heel goed in het team. Maar we moeten het iedere keer weer laten zien, dus ook tegen PSV."

Olympique Lyon won de afgelopen vijf jaar de Champions League. Twee jaar terug verloor Martens met Barcelona de finale van 4-1 van de sterke Fransen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl