NOS Voetbal

Van den Berg realistisch over duel met 'beste Barcelona in jaren'

Van den Berg: 'Iedereen was enorm blij met Barcelona'

Voor PSV begint woensdag een nieuw hoofdstuk in de rijke clubgeschiedenis. Dan staan de voetbalsters van de Brabantse club voor het eerst in de historie aan de aftrap van een Champions League-wedstrijd.

En wat voor een. Want PSV wacht een pittige ontgroening tegen FC Barcelona, een van de topploegen in Europa. In de zestiende finales van het grootste Europese toernooi speelt PSV eerst een thuiswedstrijd, volgende week woensdag is in Barcelona de return.

"Als je dan een Champions League-wedstrijd speelt, dan wil je het natuurlijk meteen goed doen. Met Barcelona kun je je geen betere tegenstander wensen", klinkt het monter uit de mond van aanvoerder Mandy van den Berg een dag voor het eerste duel.

Maar ze is ook realistisch. "We weten dat het de top van Europa is, misschien wel van de wereld. Dus we gaan twee hele zware wedstrijden krijgen."

Toch denkt Van den Berg dat haar ploeg niet geheel kansloos is tegen het team waar Lieke Martens een van de sterspeelsters is. "We zijn absoluut niet de favoriet. Ik denk dat onze kansen er absoluut zijn, maar we moeten ook niet al te groots gaan denken."

De kansen voor PSV liggen volgens Van den Berg in de snelle omschakeling van haar ploeg. "Dat is de kracht van ons team, met veel snelheid voorin. Daar hebben we absoluut kans om Barcelona pijn te kunnen doen."

De tekst gaat verder onder de video.

Van den Berg: 'Kansen liggen in de omschakeling'

Er staat dit seizoen geen maat op Barcelona. De ploeg van Martens staat tweede in de competitie met twee punten achterstand op UDG Tenerife, maar wel met drie duels minder gespeeld. Vooral het doelsaldo na zeven wedstrijden spelen is indrukwekkend, 38 doelpunten voor, één tegen.

In de Champions League kwam het nog niet tot groot succes voor Barça, dat in 2019 de finale verloor van Olympique Lyonnais. Mede door de hegemonie in eigen land, is daarom dit jaar het winnen van de Champions League het hoofddoel voor Barcelona denkt Van den Berg.

Zware kluif

"Dit is het beste Barcelona in jaren. Het winnen van de competitie lijkt bijzaak. Het gaat een enorme zware kluif worden. We gaan tegen een ploeg spelen die volledig op elkaar is ingespeeld, fantastisch spel laat zien, heel makkelijk scoort en geweldig voetbal speelt."

De kansen voor Barcelona om dit jaar de Champions League te winnen zijn volgens Van den Berg wel flink minder geworden nu het aan PSV is gekoppeld, zegt ze met een knipoog.

"Natuurlijk zijn ze kanshebber om te winnen, maar we weten wat ons te doen staat. Met veel vertrouwen en vooral heel erg veel zin gaan we de wedstrijden in. En dan hoop ik dat de kansen voor Barcelona om de Champions League te winnen zijn geslonken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl