Juan Carlos Reuters

De Spaanse oud-koning Juan Carlos heeft bijna 680.000 euro aan achterstallige belasting betaald. Dat hebben zijn advocaten laten weten aan Spaanse media.

Het geld, 678.393,72 euro, is bedoeld als betaling voor achterstallige belasting, inclusief een naheffing en een boete aan de Spaanse fiscus, stelt NOS-correspondent Rop Zoutberg. Over de details van het bedrag en de achterstallige belasting deden de advocaten verder geen uitspraken.

Het zou gaan om een overboeking "op eigen initiatief", schijft Zoutberg op Twitter:

De omstreden oud-koning hoopt met de betaling een rechtszaak te voorkomen, schrijft de Spaanse krant El País. Volgens de Spaanse wet kan iemand een zaak voorkomen door een schuld te betalen voordat de rechtbank of de Belastingdienst diegene op de hoogte heeft gesteld over de procedure, meldt de krant.

Drie dagen geleden schreef El País nog op basis van bronnen dat Carlos met de fiscus wil schikken in een zaak over creditcards van een Mexicaanse zakenman en vriend.

In augustus verhuisde Carlos, de vader van de huidige koning Felipe, naar de Verenigde Arabische Emiraten. Hij deed dat vanwege "bepaalde gebeurtenissen" in zijn privéleven.

STER reclame