Net als op zaterdag tegen Servië moesten de Nederlandse handbalsters ook een dag later tegen Kroatië een bittere pil slikken. De oorzaak voor de tweede nederlaag in evenzoveel duels lag volgens keepster Tess Wester bij een gebrek aan vertrouwen bij haar ploeg.

"We krijgen het in de dekking niet op orde en in de aanval creëren we wel kansen, maar scoren we niet... Daardoor komt er heel veel onzekerheid in de ploeg, dat is heel erg goed te zien."

Ook aanvoerder Danick Snelder was na afloop van het verloren duel duidelijk. "Als je zoveel kansen mist en er zijn zoveel momenten waarin het net niet is in de dekking, dan kan je gewoon niet winnen. Op een EK is het gewoon niet genoeg en dat kunnen we alleen onszelf kwalijk nemen."

Danick Snelder Orange Pictures

Vooruitkijkend op het beslissende duel met Hongarije (dinsdag 20.30 uur), waarbij Nederland moet winnen om nog een kans te maken op de volgende ronde, is Wester hoopvol, maar ook realistisch.

"Ik denk dat het heel hard werken wordt. Ik denk dat we even samen moeten gaan zitten en duidelijk moeten zeggen waar het op staat", zegt de keepster. "Dit is gewoon niet goed genoeg. Als je zo tegen Hongarije speelt, dan win je die ook niet. Dit is gewoon beneden ons niveau..."

"Hoe gek het ook klinkt, we hebben nog steeds kans", aldus Snelder. "Die poulefase moeten we met een overwinning afsluiten en dan zien we wel verder. Ik hoop dat het niet in onze koppies blijft zitten en dat het dinsdag, met dezelfde energie, en met die laatste 10 procent extra focus, beter kan gaan."

STER reclame