Giovanni van Bronckhorst ANP

Giovanni van Bronckhorst heeft ontslag genomen als coach van Guangzhou R&F. Hij maakte zijn vertrek bekend kort nadat de club in het Chinese bekertoernooi in de kwartfinale werd uitgeschakeld.

Jean-Paul van Gastel, zijn assistent, video-analist Yori Bosschaart en conditietrainer Arno Philips keren eveneens terug naar Nederland.

Van Bronckhorst, die nog een contract had tot eind 2021, wil meer tijd met zijn familie in Nederland doorbrengen. Vanwege de strenge coronamaatregelen in China heeft hij die sinds maart al niet meer gezien.

Lijfsbehoud voor Guangzhou

Van Bronckhorst begon op 3 januari van dit jaar aan zijn Chinese avontuur en werd in zijn eerste seizoen elfde met Guangzhou R&F. De reguliere competitie in China werd vanwege de coronacrisis opgedeeld in twee competities van acht clubs.

Guangzhou R&F eindigde in groep A op de zesde plek, waardoor het in de play-offs voor lijfsbehoud moest spelen. Daarin slaagde de ploeg van de oud-aanvoerder van het Nederlands elftal.

De Rotterdammer werd in januari gepresenteerd bij Guangzhou. Hij vertelde toen over zijn ambities in China.

De 45-jarige Van Bronckhorst had van 2015 tot 2019 Feyenoord onder zijn hoede en werd in 2017 kampioen. Hij veroverde ook twee keer de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal met de Rotterdamse club.

STER reclame